Tuňákový tatarák na avokádovém salátku zpět

Ingredience:
čerstvý tuňák200 gmalá šalotka1/4 ksstrouhaný zázvor1/2 lžičky
šťáva z citronu dle chutisezam dle chutisojová omáčka Kikoman dle chuti
arašídový olej dle potřebykoriandr dle chuti
Salátek:
avokádo dlle potřebycitron dle chutisůl dle chuti
pepř dle chuti
čerstvý tuňák 200 g, malá šalotka 1/4 ks, strouhaný zázvor 1/2 lžičky, šťáva z citronu dle chuti, sezam dle chuti, sojová omáčka Kikoman dle chuti, arašídový olej dle potřeby, koriandr dle chuti, avokádo dlle potřeby, citron dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Začíná teplo a s ním mám spojené svěží, studené pokrmy. Takže saláty, jak jinak. Ale také ryby. Proč mi vlastně léto evokuje ryby? Asi, protože jezdíme stále někam do zahraničí, kde o ryby není nouze a voní to po nich na každém rohu.

Ryby samozřejmě ráda griluji, peču, ale také jím syrové. K tomu je ale důležité mít jenu zásadní věc a to dobrého dodavatele čerstvých a kvalitních ryb.

Pokud ho máte, tak už vám nestojí nic v cestě a můžete si se mnou připravit tento úžasný, rychlý recept.

Nejprve si na drobno pokrájíme čtvrtku šalotky. Čím více na jemno, tím lépe.

 Nastrouháme si zázvor.

Připravíme si tuňáka. Pokrájíme ho na menší kostičky. Vložíme do misky, přidáme trochu šalotky a trochu zázvoru. Vždy se řiďte dle chuti. Někdy může být chuť výraznější a tak je lepší dávat všeho méně, ať to nepřebije chuť tuňáka. To by byla škoda.

 Zakápneme šťávou z citronu.

 Přidáme lžičku sezamu.

 Lžičku sojovky.

 A lžičku oleje.

Nakonec přidáme trochu na jemno pokrájeného koriandru. Vše důkladně promícháme a ochutnáme. V případě potřeby ještě dochutíme.


SALÁTEK:
Vydlabeme si avokádo.

 Pokrájíme na kostičky a vložíme do misky.

 Zakápneme citronem. A osolíme a opepříme.


SERVÍROVÁNÍ:
Já použila tuto tvořičku, ale můžete použít i plechovku od rajčat nebo nandat salátek na talíř bez tvarování.
Dáme tedy vrstvu avokádového salátku. A na ní dáme vrstvu tuňáka.

V případě zájmu vrchu posypeme kousky chilli.

 

 

 

 Podáváme s kouskem pečiva.

2017-06-16 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI