Tvarohová česneková pomazánka se lněným semínkem a olejem zpět

Ingredience:
tučný měkký tvaroh250 glučina120 gčesnek2 - 3 stroužky
pesto z medvědího česneku1 lžičkalněná semínka2 lžícelněný olej1 lžíce
sůl dle chuti
tučný měkký tvaroh 250 g, lučina 120 g, česnek 2 - 3 stroužky, pesto z medvědího česneku 1 lžička, lněná semínka 2 lžíce, lněný olej 1 lžíce, sůl dle chuti

Příprava

Plácla jsem se přes kapsu a pořídila si za studena lisovaný lněný olej. Kdo ho ještě neznáte, tak vězte, že je to prý zázrak, který léčí všemožné neduhy. Působí jako antioxidant, čistí střeva a cévy. Posiluje vlasy, kůži, nehty a má detoxikační vlastnosti. Pomáhá i při léčbě neplodnosti, snižuje hladinu cholesterolu a vysoký tlak. Není vhodný pro tepelnou úpravu, ale můžete ho použít do pomazánek, salátů, ale i sladkých dezertů. Nebo ho můžete užívat jen tak, na lžičku. Doporučuje se kombinovat s tvarohem nebo jinou čistou bílkovinou, protože tak se nejlépe využije jeho potenciál. Já jsem pro začátek zvolila pomazánku.

Všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou pomazánku. Vychladíme v lednici, podáváme s pečivem a zdobíme polovinou vlašského ořechu. Dobrou chuť!

2016-05-17 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI