Tvarůžková pomazánka zpět

Ingredience:
tvarůžky2 velká balenícibule1 ksčesnek4 stroužky
rostlinný olej dle potřebymletá sladká paprika2 lžičkymáslo kousek
sůl dle chutipažitka dle chuti
tvarůžky 2 velká balení, cibule 1 ks, česnek 4 stroužky, rostlinný olej dle potřeby, mletá sladká paprika 2 lžičky, máslo kousek, sůl dle chuti, pažitka dle chuti

Příprava

Mohlo by se zdát, že tvarůžková pomazánka je jen pro pravé muže, ale já si myslím, že tímto receptem potěším i mnoho žen! Já osobně miluji tvarůžky! Nejen, že jsou dietní, ale také jsou neskutečně dobré! A ještě větší grády mají, když je naložíte. Tento recept na pomazánku z tvarůžků je jiný právě v tom, že tvarůžky se musí naložit alespoň na pět dní dopředu. Ale to čekání se ve finále opravdu vyplatí!

Tvarůžky si alespoň pět dní předem naložte.

Tvarůžky nakrájejte na malé kostky. Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek nakrájejte na plátky. Všechno dejte do uzavíratelné misky. Přidejte ještě dvě lžičky sladké papriky a zalijte olejem tak, aby bylo vše ponořené.


Po pěti dnech tvarůžky sceďte, ale pouze tak, aby jste se zbavili oleje. Naložená cibule i česnek jsou v pomazánce důležité! Poté do scezených tvarůžků přidejte podle chuti změklé máslo, důkladně zamíchejte. Naposled stačí už jen podle chuti dosolit a přidat posekanou pažitku, opět promíchat a můžete podávat!

Nejlépe samozřejmě s vychlazeným pivem! 

2014-08-04 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI