Vaječná tlačenka zpět

Ingredience:
nálev z kys. okurek250 mlmajonéza6 lžiczakysaná smetana6 lžic
vejce natvrdo5 ksšunka100 ghrášek100 g
kukuřice100 gbaby karotka100 gčervená paprika1 ks
kyselé okurky2 ksželatina1 sáčekpetrželka1 hrstka
sůl1 špetkapepř1 špetka
nálev z kys. okurek 250 ml, majonéza 6 lžic, zakysaná smetana 6 lžic, vejce natvrdo 5 ks, šunka 100 g, hrášek 100 g, kukuřice 100 g, baby karotka 100 g, červená paprika 1 ks, kyselé okurky 2 ks, želatina 1 sáček, petrželka 1 hrstka, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka

Příprava

O Velikonocích nesmí chybět vaječná tlačenka. Protože v pondělí bude hodně vajíček natvrdo, mám pro vás tip, který vám od vajec z pomlázky trošku odlehčí.

Nejprve si připravíme formu srnčí hřbet, kterou vyložíme potravinářskou fólií. Červenou papriku, šunku a okurky nakrájíme na kostičky. Do hrnce si nalijeme nálev z okurek, krátce zahřejeme (nevaříme), přidáme želatinu, promícháme, aby se nám hezky rozpustila, stáhneme z plotýnky a necháme pár minut vychladit, tak abychom do nenalévali do směsi vařící.

V misce si promícháme zakysanou smetanu, majolku a dochutíme solí a pepřem. Do misky se smetanovou směsí přidáme hrášek, kukuřici, mrkev, okurky, šunku, petrželku, a nakonec vmícháme připravenou želatinu. Do formy nalijeme část směsi, do středu položíme celá vařená vejce a opatrně dolijeme zbylou směsí až po okraj formy. Vaječnou tlačenku podáváme s čerstvým pečivem, nebo toustíkem. Uvedená směs na vaječnou tlačenku mě vyšla na jeden srnčí hřbet a dvě muffinové formičky.
2022-04-20 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravyvaření
Příležitostpiknik
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI