Vláčné škvarkové placky zpět

Ingredience:
mléko100 mldroždí30 gcukr1 lžička
hladká mouka500 gsádlo100 gškvarky220 g
žloutek2 kssůl2 lžičkyzakysaná smetana200 g
pepř špetkamletý kmín špetkavejce na potření
mléko 100 ml, droždí 30 g, cukr 1 lžička, hladká mouka 500 g, sádlo 100 g, škvarky 220 g, žloutek 2 ks, sůl 2 lžičky, zakysaná smetana 200 g, pepř špetka, mletý kmín špetka, vejce na potření

Příprava

O víkendu jsem škvařila sádlo a měli jsme takové "vepřové hody", nepíši zabijačkové, protože jsem měla opravdu jen to vepřové sádlo. Takže jsme měli škvarky, chlebík se sádlem a cibulí a upekla jsem i škvarkové placky. 

Nejprve si ohřejeme mléko, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Mezitím, co necháme vzejít kvásek, tak si na vál odvážíme mouku, přidáme sůl, pepř, kmín, změklé sádlo, žloutky a nakonec přidáme i kvásek včetně mléka. Jakmile máme těsto dobře propracované, přidáme i škvarky na jemno pokrájené a znovu propracujeme. Takt připravené těsto necháme v misce pod utěrkou odpočívat na teplém místě asi hodinu. Po vykynutí znovu těsto propracujeme a na pomoučněném vále vyválíme plát o síle asi 1 cm. Pak již jen pomocí sklenice, nebo hrnečku vykrájíme kolečka. Připravené placky překládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a můžeme posypat kmínem, sezamem, nebo hrubozrnnou solí Pečeme v předehřáté troubě na 170°C do zlatova, asi 15 minut. Z uvedeného množství jsem upekla 3 plechy po 12 kusech malých placek.

2017-03-28 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
36
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI