Zelný závin zpět

Ingredience:
listové těsto500 gcibule2 ksvejce na potření1 ks
červené sterilované zelí500 gkmín dle chutirůžová sůl dle chuti
řepkový olej dle potřeby
listové těsto 500 g, cibule 2 ks, vejce na potření 1 ks, červené sterilované zelí 500 g, kmín dle chuti, růžová sůl dle chuti, řepkový olej dle potřeby

Příprava

Efektní, chutné a velmi rychlé slané občerstvení, když už nevíte, čím návštěvu překvapit. Navíc tyto ingredience můžete mít doma pořád.

Na oleji dozlatova opečeme posekanou cibuli, přidáme okapané zelí, krátce orestujeme a dle chuti případně osolíme.

Listové těsto rozdělíme napůl. Každou část rozválíme na pomoučeném vále do obdélníku, doprostřed nandáme polovinu vychladlého zelí a zarolujeme. Totéž uděláme s druhou polovinou.

Obě nohavice přeneseme na plech s pečícím papírem, pomašlujeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. 

Pečeme při 180 stupních na ventilaci zhruba 20 minut do zlatohněda.

*Pokud chcete závin ještě více vyšperkovat, přidejte k zelí na kostičky nakrájenou kvalitní šunku či slaninu.

2017-04-26 Předkrmy

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte 2 záviny.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI