Informace pro blogery zpět

Informace pro blogery

Jak to na pažitce vlastně funguje?

Milé kuchařky, kuchaři, blogeři, blogerky i zájemci o spolupráci s naším webem www.pazitka.cz .
Často se nás ptáte, jaké jsou podmínky při zprovoznění Vašeho vařícího „blogu“ u nás. Co všechno musíte či nemusíte. Jaké jsou skrytá ALE….a pod.

Podmínky webu najdete ZDE:  https://www.pazitka.cz/podminky/ což jsou hlavně formality, které chrání jak nás, tak i Vás. Pozorně si je přečtěte, ale nemyslíme si, že by tam byl jakýkoliv skrytý „fígl“, který by dementoval mé další textové vyjádření o provozu webu v praxi. Pokud byste měli jakékoliv výhrady či doplňující otázky, pište! Rádi vám cokoliv zodpovíme!

www.pazitka.cz/kontakty/
Monika Růžičková

„Recepty by měly mít duši“

Nejsme pouhými „hltači receptů“ a nechceme psát v každém příspěvku: máme na pažitce 10 000 receptůůůůůů!
Raději se budeme pyšnit tím, že máme 100 zajímavých osobností s krásnými recepty a zajímavým povídáním či dobrým tipem jak oloupat mango.
Strašně si vážíme toho, že nás informujete o svých životních zdarech či nezdarech. Fandíme, když máte zkoušky nebo otvíráte novou kavárnu. Svatba nás rozněžní a fotka vnoučete se štrúdlem v ruce neskutečně potěší. Ač je to již v těchto chvílích těžké se všemi pravidelně komunikovat, vždycky rády vítáme „vlaštovky“ o tom, jak se Vám sny a cíle plní. Proto je také v medailoncích máte.

Sentimentální klišé? Vůbec ne!
Snad každému jsme do prvních „seznamovacích“ textů psali: COKOLIV – pište narovinu, otevřeně a hned, co Vás to napadne. Chcete něco změnit? Chcete s něčím pomoci?  Jste v časopise? Chcete přidat recept? Otvíráte novou cukrárnu? Potřebujete něco probrat? Je vám ouzko?

PIŠTE, VOLEJTE, MAILUJTE, FACEBOOKUJTE…. jsme tu pro vás!
Jsme strašně rády, že to opravdu funguje. Fakt nás to hřeje…. :)

1. Nenabízíme finanční ohodnocení, ale zázemí pěkného webu spojené s propagací vašich receptů zdarma.

Propagace receptů, kuchařů a pažitky celkově na facebooku:

Pažitka (hlavní): https://www.facebook.com/pazitkablog?fref=ts
Vaření s pažitkou (skupinka): https://www.facebook.com/groups/pazitka/?fref=ts
Vestavné spotřebiče: https://www.facebook.com/vestavnespotrebice?fref=ts
+ všechny možné vařící skupinky facebooku a sdílí nás ostatní weby s tématikou vaření

Dalším pomocníkem pro propagaci pažitky jsou naše weby:
Vestavné spotřebiče web: www.vestavne-spotrebice.cz/
Setové kombinace spotřebičů web: www.vestavne-sety.cz/

2. Neplánujeme, nechystáme dodatečně naše-vaše blogy zpoplatnit!

Ano děje se to. Kývnete na super nabídku propagace zdarma a za rok fungování vám volá obchodní zástupce, že to prostě valííí a dva tisíce měsíčně Vás nezabijou (smích)….tak takhle prosím ne!

3. Tak proč to vlastně děláme zdarma? Fígl-dva?

Ne ne :)
Jak odmítáme finanční nabídky firem, kterým bychom propagovali salámek za 2.000,- měsíčně, ALE nesmíte vyfotit etiketu složení, v tu chvíli se vám totiž obrátí žaludek, tak jsme přesvědčeni o tom, že kvalitní kuchaři / kuchařky návštěvnost vytvoří přirozeně. Bez blikajících bannerů a prasátek, co mají na zadečku třeba nápis pojišťovna. 
Máme své reklamy, máme své zájmy, ale musí to být s citem a taktem. A myslím, že se nám to daří…. Jediný kalkul z naší strany je, že sem tam se v receptu odbjeví proklik na naše stránky spotřebičů, který je v textu tématický. Abychom podpořili pažitku a její chod, který je pro každého zdarma.

4. Nenárokujeme si na recepty či fotky ochranné známky

Proč?  Už jen první důkaz, že nejsme žraloci, kteří si Vás přivlastňují. V tom je ta svoboda spolupráce, čistota obrázku a vůbec….  Děláme to pro vás. Vy zas krásnými recepty obdarujete pažitku…harmonie. 

5. U přebraného receptu z médií raději uveďte zdroj, kdokoliv Vám za recept zaplatí, nesdílejte ho dál (viz. vlastnictví, smlouvy). Všechny změny nám hlaste. To samé s vydáváním kuchařek. Hlídejte si své autorství či dávejte odkazy, zdroje apod. Samozřejmě je to mnohem složitější. Když se upíšete nějaké firmě, značce, čtěte pozorně, co smíte a nesmíte dál. (velmi důležité PRO VÁS)

6. Sdílení receptů pod vaše profily, jak často přispívat, jaké recepty?

Nejmenší počet receptů pro spuštění vaší „bublinky“  je  6.
Recepty buď vyberete a neposíláte na mail či Facebook. Nebo nám dáte souhlas a my si vybereme recepty a dáme na pažitku z blogu NEBO ho pošlete do vařící skupinky či na facebookovou pažitku.  Vyzvedneme, přidáme.
Vybírali jsme primárně starší recepty, aby vaše domovské blogy nepřicházely o exkluzivitu, ale stejně nás vlastně „nutíte“ dávat ty nové. Ti co chtěli posílat jen odkazy, stejně posílají větu: Vyberte si holky samy… Tak je to i s články, videi…s čímkoliv. Je to na vás!

Jak často? Jak je čas a nálada. Buď se připomeneme my, nebo napíšete vy nám. Žádné striktní povely či podmínky. Kdo nám dá svolení (volnou ruku), přidáváme postupně, jak to přijde. O případné články zájem máme.

7. Jak by měl recept / medailonek vypadat?

Medailonek, jako všechny na pažitce:
Hlavní fotografie
Ne každá fotka se do bublinky hodí, pošlete radši dvě nebo klidně několik, všechny mohou být u profilu kuchaře.
Informace
Celé jméno, znamení, sny a cíle, koníčky, odkazy na web či stránku, která je Vaše, + pár vět ze srdce o sobě.

Samotný recept:
Název

Prosím vyprdněte se na názvy ala: Zelené rogalo či makový sňatkový podvodník.
Jde o to, aby se recept dobře vyhledával ve vyhledávači, googlu, adminovi  i na pažitce v hledáčku.

Úvodní proslov: prosíme za něj, je to vlastně co to navnadí kuchařku recept péct či vařit, kromě fotky. Jakou máte náladu, jak bylo venku a komu ho rádi vaříte, od koho je recept atd., stačí dvě větičky…někteří mají celý odstavec a to je mooooc fajn pro lidi. Mají rádi příběhy.
Pokud si slohově a pisatelsky nevěříte, není problém. Pomáháme, poupravujeme, opravujeme.

Ukázka:
Iveta Šolínová: Jednou jsem po náročném focení dostala příšernou chuť na nezdravé brambůrky, co s tím? Koukla jsem do špajzu a padla mi do oka cizrna tedy římský hrách, kterou mohla tuto nezdravou variantu nahradit něčím lepším.

Terezka Pánková: Nechápu to, ale počasí připomíná spíš podzim než veselý konec léta. Včera to bylo sice lepší, ale i tak jsou mraky nevyzpytatelné; v pátek jsme dokonce topili v krbu! Nikoho proto neurazí dobrá krémová polévka, navíc s pěknou porcí hub.

Ingredience…gramáže (kolik čeho)
Postup: Neochuzujte lidi, chcete přeci, aby se jim podle vás dobře vařilo!
Počet porcí a doba přípravy by byla VELMI fajn, ať nemusíme odhadovat dle receptu čas a porce od oka.

Poslední dobou se mi stává, že přidávám recept. Ingredience, postup a v konečné větě je: a můžete posypat nivou je tam super!
Tak to by mě jako kuchařku naštvalo: jdu nakoupit, všechno nachystám, mám to dokonalé a pak dočtu POSTUP a je tam ještě jedna přísada, která to dělá úplně nejlepším….. kontrolujte si ty konce, kde doporučíte něco dobrého k receptu, ale v ingrediencích to nemáte! MRK!
U chleba konec:….A  posypte slunečnicovými semínky…..nebyly v ingrediencích! Škoda

PROSÍM, ikdyž se inspirujete podle kamarádky, radši napište zmínku zdroje a my ji přidáme do textu. Např: Inspirovala jsem se kuchařkou...nebo tímto receptem....nebo kamarádkou Janičkou ze skupinky.....Ditou P. atd. atd. 
Věškeré neoprávněné sdílení, kopírování receptů i letmé pozměnění není z obliga. I s uvedením zdroje, je to právně napadnutelné. Zvláště pak, když kopírujete text doslovně. Za každé upozornění jsme rádi a tím se i na pažitce zařídíme! MRK

8. Logo pažitky, můžu si Vás přidat na svůj blog či Facebook?

No prosííííme. Vzájemné reference fungují….MRK!

9. A co když už nechci být na pažitce?

Odejít můžete dobrovolně, bez nátlaku a kdykoliv bez udání důvodu. Ale prosíme, chceme to samo vědět, co se děje. Předem děkujeme.

10. Mám kamarádku blogerku či tetu co super vaří…?!

Slyšíme na kohokoliv, a proto se zřídila i facebooková skupinka „Vaření s pažitkou….“, ukažte nám své recepty, pošlete nám odkazy na vaše stránky, pozvěte kamarádku blogerku.  Jestli bude na pažitce, záleží opravdu na receptech. Byly i kuchařky, které skvěle vařily a neuměly fotit…po měsíci, s prominutím buzerace“ ve vařící skupince, PECKA fotky. My vás neodmítneme, my v tom budeme s vámi. Třeba tu musím vypíchnout strašný pokrok u Terezky Buranské. Průměr fotky a dnes? Paráda…. Mrk pro Terezku!

Další otázky a případné dotazy budu doplňovat dle vás.
Přejeme si, aby nám bylo všem na pažitce fajn, je vlastně pro vás všechny zpestřením a komunikačním nástrojem ve světě vaření. Musí vám to přinášet potěšení a mělo by vás to ze srdce bavit.

To je naše přání, které myslíme upřímně! 

Fotogalerie
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI