Adveni čirokový dezert se švestkami a skořicí zpět

Ingredience:
zrno čirok Adveni80 gšvetky100 gjablko1 ks
datle2 ksskořice + na ozdobení na špičku lžičky
zrno čirok Adveni 80 g, švetky 100 g, jablko 1 ks, datle 2 ks, skořice + na ozdobení na špičku lžičky

Příprava

Znáte čirok od Adveni? Ne? Čirok je nejen dobrým zdrojem bílkovin, ale také vlákniny. Z minerálů obsahuje především hořčík, železo, fosfor, draslík, mangan, měď, selen i zinek. Z vitamínů pak především vitamín B6, vitamín B1 (nervový systém, proti únavě), vitamín B2 (kůže, oči) či niacin. Má protizánětlivé a antioxidační vlastnosti, působí proti rakovině, snižuje cholesterol a upravuje hladinu cukru v krvi. Jediné, co mně na něm vadí je délka přípravy, vaří se kolem 50 minut, ale stojí za to.

Čirok si namočíme na noc. Před vařením vodu slijeme, čirok dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme v poměru s trojnásobným objemem vody. Vaříme 50 minut, společně se skořicí a datlemi.
Po uvaření čirok rozmixujeme společně se švestkami, naplníme do sklenic a ozdobíme nastrouhaným jablíčkem a posypeme skořicí.

2016-02-04 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI