Bábovka se zakysanou smetanou a vanilkou zpět

Ingredience:
vejce3 kskokosový cukr150 gřepkový olej120 g
máslo250 gzakysaná smetana250 govesná mouka250 g
špaldová mouka220 gkypřící prášek1 lžičkavanilkový lusk1 ks
vejce 3 ks, kokosový cukr 150 g, řepkový olej 120 g, máslo 250 g, zakysaná smetana 250 g, ovesná mouka 250 g, špaldová mouka 220 g, kypřící prášek 1 lžička, vanilkový lusk 1 ks

Příprava

Když už jsem minulý týden začala s těmi bábovkami, dali jsme si dnes pokračování, už i proto, že odpoledně přijde návštěva a zítra babička na dopolední hlídání, tak aby jí to rychleji uteklo.

Receptík jsem vydyndala od kamarádky Janči Kadaňkové a bábovka je opravdu moc dobrá.

Vejce spolu s cukrem jsem vyšlehala do husté pěny a poté už jen na pomalé otáčky zapracovala postupně olej, zakysanou smetanu, mléko, semínka z vanilkového lusku a obě mouky prosáté s kypřícím práškem (ovesnou mouku jsem získala rozmixováním ovesných vloček na prach).

Těsto jsem nalila do vymazané a vysypané bábovkové formy a pekla při 180 stupních cca 40 minut. Po 20 minutách jsem formu přikryla alobalem.

Nebojte se experimentovat a přidat do těsta, co máte rádi. Ať už kokos, oříšky rozinky či trošku kakaa. Fantazii se meze nekladou.

*V původním receptu je 250 g klasického cukru, já používám kokosový a ubrala jsem i na množství, ale záleží jen na Vás, jak moc sladké preferujete. Mouku jsem také zvolila podle vlastní chuti.

2017-02-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
16
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI