Banánovo-borůvkové cheesecake cupcakes zpět

Ingredience na těsto:
karamelové sušenky zn. Lotus250 grozpuštěné máslo70 g
Na tvarohovou náplň:
tučný tvaroh250 gčerstvý termizovaný sýr - Zálesák100 grozmělněný banán1 ks
borůvky1 hrstvejce2 kscukr krupice8 lžic
Na zdobení:
pařížská šlehačka1 kelímekdrcené sušenky1 hrstkakakaové boby1 hrstka
karamelové sušenky zn. Lotus 250 g, rozpuštěné máslo 70 g, tučný tvaroh 250 g, čerstvý termizovaný sýr - Zálesák 100 g, rozmělněný banán 1 ks, borůvky 1 hrst, vejce 2 ks, cukr krupice 8 lžic, pařížská šlehačka 1 kelímek, drcené sušenky 1 hrstka, kakaové boby 1 hrstka

Příprava

Cheesecaky mě fascinují už pěkně dlouho, k jejich vytvoření jsem se ale pořád nějak nemohla dostat. Díky dnešnímu volnému zasněženému Velikonočnímu pondělí však byl volného času na experimenty nadbytek. No a výsledek? Pečený cheesecake z karamelových sušenek s banánovo-borůvkovým tvarohem doplněný pařížskou šlehačkou.

Příprava těsta je velmi jednoduchá. Sušenky dáme do robota (používám sekáček na ořechy) a při největší rychlosti z nich uděláme sušenkovou drť. Lžíci si jí necháme stranou na zdobení a zbytek smícháme s rozehřátým máslem. Tímto těstem vyplníme obvod formičky a necháme na chvíli vychladit v lednici.
 
Nyní si připravíme tvarohovou nádivku. Smícháme bez jakéhokoliv speciálního postupu všechny suroviny. Směsí plníme vychlazené skořepinky a pečeme při 180 stupních cca 40 minut.
 
Během pečení si ušleháme pařížskou šlehačku, kterou nanášíme na vychlazené cheesecaky pomocí cukrářského sáčku. Na závěr posypeme rozdrcenými sušenkami a kakaovými boby.
2015-09-02 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI