Barčin jahodový koláč zpět

Ingredience:
máslo150 gšpaldová mouka150 gcelozrnná žitná mouka150 g
vejce1 kskokosový cukr80 grůžová sůl špetk
olej dle potřebytvaroh250 gkokosový cukr50 g
vejce2 ksjahodový puding1 balíčekmandarinka1 ks
jahodycca 300 g
máslo 150 g, špaldová mouka 150 g, celozrnná žitná mouka 150 g, vejce 1 ks, kokosový cukr 80 g, růžová sůl špetk, olej dle potřeby, tvaroh 250 g, kokosový cukr 50 g, vejce 2 ks, jahodový puding 1 balíček, mandarinka 1 ks, jahody cca 300 g

Příprava

Zítra přijdou na oběd babička s dědou. A to jsou nároční strávníci. Takže to chtělo něco opravdu osvědčeného. A co jiného, než křehký špaldový jahodový koláč od Barči, který strhl vlnu pečení a dostal 12 bodů z 10. 
Konečně nadešla ta správná chvíle a já se pustila do přípravy koláče. Jenže jak si tak dosypávám mouku z nového pytlíku, koukám, že držím v ruce žitnou celozrnnou místo špaldové. Pak jsem k ní vyklepla celé vejce, místo žloutku a už se to vezlo. To je tak, když kolem vás lítá prcek a vy čtete recept na půl oka. Tak jsem si těsto na korpus upravila s myšlenkou, že krém už udělám přesně podle receptu. 
Hledám vanilkový puding a zjišťuji, že jsem poslední spotřebovala do včerejšího piškotu. No co, je to jahodový koláč, tak dám ten jahodový puding. Přidejte citronovou šťávu. Prohrabu mísu s ovocem a nic. Mandarinka je taky citrus ne?… 
Zkrátka a jednoduše, ve finále jsem „zprznila“ (promiňte mi to slovo), co se dalo, a tajně doufám, že bude zítra koláč chutnat.

Z mouky, vejce, špetky soli, cukru a změklého másla vypracujeme hladké těsto, které vtlačíme do olejem vymazané formy a dno propícháme vidličkou.
Tvaroh vyšleháme se dvěma žloutky, cukrem, šťávou z mandarinky a pudingem. Do hmoty opatrně vmícháme pevný sníh z bílků. Krém navrstvíme na těsto a poklademe plátky jahod. 
Pečeme při 170st 30min. Podáváme vychlazené.

2016-03-29 Dezerty

Poznámka

Inspirovala jsem se receptem od Barči Charvátové.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI