Batátové cupcakes s caro krémem zpět

Ingredience:
velké batáty (420 g)2 kstekutý med3 lžícešťáva z 1 citronu dle chuti
hustý bílý jogurt4 lžcevejce2 ksolej3 lžíce
jablečný koncentrát2 lžícerýžová mouka100 gprášek do pečiva1/2 balíčku
mascarpone250 gcaro2 lžičkyvoda1 lžička
datlový sirup2 lžícekarobová čokoláda na ozdobu
velké batáty (420 g) 2 ks, tekutý med 3 lžíce, šťáva z 1 citronu dle chuti, hustý bílý jogurt 4 lžce, vejce 2 ks, olej 3 lžíce, jablečný koncentrát 2 lžíce, rýžová mouka 100 g, prášek do pečiva 1/2 balíčku, mascarpone 250 g, caro 2 lžičky, voda 1 lžička, datlový sirup 2 lžíce, karobová čokoláda na ozdobu

Příprava

Je víkend a to naše rodina mlsá. Ale i v tomto případě se snažím vymyslet nějakou sladkou, ale zdravou dobrotu. Dnes to byly cupcaky.

Do pekáčku dáme oloupané a na kostky krájené batáty a pokapeme je medem. Pečeme při 200 stupních 40min a poté rozmixujeme na pyré spolu s olejem. 
Přidáme jogurt, citrónovou šťávu, vejce, koncentrát a vymícháme. Obě mouky prosejeme s práškem do pečiva a přidáme k tekuté směsi.
Plníme košíčky na muffiny a pečeme při 200 stupních asi 25-30min.
Na krém si rozpustíme caro v trošce vody a vyšleháme spolu s mascarpone a datlovým sirupem na hladký krém.

2016-02-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI