Bezinkové cupcakes s třešňovým krémem zpět

Ingredience na těsto:
vejce2 ksmléko2 dclolej0,6 dcl
lemon curd1 vrchovatá lžícetřtinový cukr70 gcelozrnná mouka50 g
polohrubá mouka130 gprášek do pečiva2 lžičkysoda2 lžičky
květy bezinek40 g
Na krém:
smetana ke šlehání100 mlmascarpone100 gtřtinový cukr2 lžíce
třešně10 kskvěty bezinek na ozdobu1 hrstka
vejce 2 ks, mléko 2 dcl, olej 0,6 dcl, lemon curd 1 vrchovatá lžíce, třtinový cukr 70 g, celozrnná mouka 50 g, polohrubá mouka 130 g, prášek do pečiva 2 lžičky, soda 2 lžičky, květy bezinek 40 g, smetana ke šlehání 100 ml, mascarpone 100 g, třtinový cukr 2 lžíce, třešně 10 ks, květy bezinek na ozdobu 1 hrstka

Příprava

Taky se u Vás doma každé léto zavařovalo vše, co nestačilo před babičkou utéct? Mám na to období krásné vzpomínky, a když jsem se o víkendu stavila za babičkou a viděla pár posledních třešní, které špaččí nájezdy nestihly ozobat, už jsem jich měla pár v autě. Cestou domů jsem si pak v dešti natrhala na polňačce pár květů černého bezu a o plánu na večer jsem měla naprosto jasnou představu.... upeču sezónní cupcaky s bezinkami a třešňovým krémem. A jaké byly? Kolegyně říkala, že nejlepší... Kdyby to neříkala i o těch předtím a těch předtím, asi bych jí to i věřila! Každopádně byly vláčné a originální a třešňový krém jim dodal na svěžesti. 
Předehřejeme si troubu na 170 stupňů.
 
Těsto vypracujeme klasickým postupem - nejprve smícháme tekuté složky a pak do nich postupně přimícháme všechny suché. Složky přidáváme podle jejich pořadí v receptu a mícháme pouze pomocí vařečky, není potřeba použít ruční šlehač. Připraveným těstem naplníme košíčky do 3/4 a pečeme cca 20 minut na 170 stupňů. Po upečení necháme vychladnout a v mezičase si připravíme krém.
 
Za pomoci ručního šlehače vyšleháme v tuhý krém smetanu, mascarpone a cukr. Nakonec přimícháme i na kousíčky nakrájené vypeckované třešně. Krém nanášíme na vychladlé dortíky za pomoci cukrářského sáčku.
 
Zdobíme každý dortík několika kvítky černého bezu.
 
Věřím, že Vás můj dnešní recept potěšil a pokud máte nějaké zajímavé recepty na zpracování květů černého bezu - napište mi je do komentářů, dokud kvetou.
 
Krásný den, Ivča!
 
 
2015-09-02 Dezerty

Poznámka

Lemon curd je tradiční anglický krém, který má široké využití v kuchyni. Můžete si ho namazat na křupavý toast nebo s ním potřít palačinky či lívance. Lze ho vmíchat do jogurtu a my ho použijeme právě do těchto cupcakes.

Autor:

Počet porcí
17
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI