Bezlepkový čokoládový dort zpět

Ingredience:
pokrájená tmavá čokoláda, ideálně 70% cacaa1 a půl hrnkucukr moučka1 hrnekvejce (bílky a žloutky zvlášť)6 ks
sůl špetkamáslo včetně 5 g na vymazání formy90 gčerstvé ovoce na ozdobu dle chuti
cukr moučka na ozdobu1 lžička
pokrájená tmavá čokoláda, ideálně 70% cacaa 1 a půl hrnku, cukr moučka 1 hrnek, vejce (bílky a žloutky zvlášť) 6 ks, sůl špetka, máslo včetně 5 g na vymazání formy 90 g, čerstvé ovoce na ozdobu dle chuti, cukr moučka na ozdobu 1 lžička

Příprava

Tento dort si jistě také zamilujete, není přeslazený, je krásně vláčný a navíc je bezlepkový, s fíky chutná naprosto výborně, ale doplnit ho můžete o jakékoliv měkké oblíbené ovoce.

Troubu předehřejte na 180 st horní/dolní pečení. Nad vodní lázní nechejte rozpustit čokoládu a máslo, jakmile je konzistence spojená a hladká dejte stranou zchladnout. Oddělte žloutky od bílků a jakmile je čokoládová směs zchladlá promíchejte ji se žloutky, dejte stranou. V míse vyšlehejte tuhý sníh z bílků a špetky soli, přidejte cukr a opět prošlehejte, směs musí být opravdu pevná. Nyní velmi opatrně do čokoládové směsi přidávejte postupně vyšlehané bílky. Jakmile je směs spojená a hladká máte hotovo. Otevírací formu na dort vymažte máslem a přelijte do ní těsto, dejte péct do trouby na 180 st. Po cca 40 minutách zkoušejte stav (špejlí) a dort hlídejte, aby se vám nepřipálil. Dort je po vyjmutí z trouby hodně nafouknutý, ale postupně splaskne, což je v pořádku. Nechejte ho zcela vychladnout ve formě a poté opatrně vyjměte. Podávejte ozdobený čerstvým ovocem a posypaný cukrem moučka, na talíři k němu můžete přidat také trochu čerstvě ušlehané smetany. 

2015-11-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI