Tereza Krejčí z blogu Ma Jolie Cuisine

Tereza Krejčí z blogu Ma Jolie Cuisine zpět

jméno a příjmení Tereza Krejčí
znamení kozoroh
koníčky

fotografie, cestování, vaření, design, sport

sny a cíle někdy si říkám, že můj sen je mít sen (nějaký hodně veliký), ale spíše bych řekla, že je to hlavně zdraví a spokojenost mojí rodiny
blog majoliecuisine.blogspot.cz

Dobré a kvalitní jídlo, to já můžu! Možná za to může moje láska k Francii a také fakt, že jsem tam několikrát nějakou dobu žila. Od té doby, co mám dítě, začala jsem doma každý den vařit, ale nějak mi scházelo nadšení. Všichni ale věděli o mé vášni pro dobré jídlo, dostávala jsem proto pořád spoustu kuchařek. Jednou jsem si řekla, že je strašná škoda, že podle nich vlastně moc nevařím....jako kuchař - řekla bych začátečník, jsem se rozhodla, že tedy zkusím uvařit celou kuchařku, kterou si zrovna vyberu. Ale bylo mi jasné, že budu potřebovat povzbuzení a motivaci, jinak to nevydržím....a tak vlastně vznikl můj blog a díky němu i to správné nadšení pro věc.

Recepty kuchaře
Mangold s opečeným sýrem halloumi a medovou zálivkou

Mangold s opečeným sýrem halloumi a medovou zálivkou

vegetariánský recept

Tento recept je vhodný jako předkrm nebo svačinka a pro mě je to od teď nerozlučná dvojka. Z předchozího receptu mi zbyl mangold i sýr a tak vznikl tento recept. Chtěla jsem ochutnat uvařený mangold a opečený sýr. Obojí je výborné. Baby mangold tedy vařit není potřeba, je proto možné zvolit i variantu s čerstvým mangoldem a opečeným sýrem.

4.5.2018 Doba přípravy: 10 min více info
Ovesná kaše & golden berries

Ovesná kaše & golden berries

Ovesnou kaši mám k snídani moc ráda, poslední dobou jsem si hodně oblíbila fermentovanou verzi, která je s čerstvým ovocem a golden berries opravdová lahůdka. Jakou kombinaci s ovesnou kaší máte nejraději vy?

4.5.2018 Doba přípravy: 10 min více info
Plněné cuketové závitky

Plněné cuketové závitky

K přípravě tohoto předkrmu či fingerfood jsem se inspirovala v Alnatura kuchařce. Zaujala mě kombinace cuket a kozího sýra, navíc v chlazené variantě. Chuťovka je to příjemná a bude se hodit také ke grilovačce. Pokud není kozí sýr váš oblíbený, můžete použít smetanový sýr a bude to také výborné.

4.5.2018 Doba přípravy: 30 min více info
Bruschetta s avokádem a zastřeným vejcem

Bruschetta s avokádem a zastřeným vejcem

Moje super oblíbená dvojka - avokádo a vajíčko. Je to kombinace, kterou si ráda dávám k snídani, ale někdy i k večeři. Nedávno jsem zjistila, že celkem dost lidí nemá rádo/nejí avokádo, jak jste na tom vy?

9.3.2018 Doba přípravy: 20 min více info
Hráškový krém se slaninou

Hráškový krém se slaninou

Oblíbená polévka, kterou nelze vynechat, jarní, voňavá, skvělá a rychle připravená. Je také váš favorit?

9.3.2018 Doba přípravy: 20 min více info
Batátová polévka s koriandrovým pestem

Batátová polévka s koriandrovým pestem

Na tento recept jsem narazila v kuchařce Detox - recepty a rady a hned jsem věděla, že ho budu chtít ochutnat. Automaticky jsem pesto osolila, ačkoliv v receptu vůbec sůl není, cože je pro mě nezvyk, ale detox je detox. Nicméně si myslím, že mimo detox je možné polévku i pesto mírně osolit. Koriandr je aromatická bylinka, kterou mám moc ráda, dodá jídlu svěží a přitom plnou chuť. Výborný je do salátu, k vajíčku a v polévce je také moc dobrý.

9.3.2018 Doba přípravy: 30 min více info
Domácí hummus

Domácí hummus

vegetariánský recept

Hummus je zkrátka moje srdcovka, jednou za čas. S čerstvou zeleninou, ale ještě jsem ho nikdy nezkoušela připravit doma. Dnes konečně ano a mám tady pro vás recept, tak doufám, že vám bude chutnat.

20.2.2018 Doba přípravy: 15 min více info
Chia pohár s malinami a kiwi

Chia pohár s malinami a kiwi

O tom, že mám chia semínka moc ráda jsem se vám tady asi už zmínila. Ráda je přidávám, kam to jen jde, ale asi nejvíce mi chutnají právě v této variantě. Tato kombinace - chia, maliny, kiwi je poměrně častá, často jsem na ni narazila a není se čemu divit, protože skvěle chutná i vypadá.

3.5.2017 Doba přípravy: 10 min více info
Red velvet cheesecake

Red velvet cheesecake

Barvené dorty a potravinářská barviva moc nemusím. Ale! Chtěla jsem už hrozně dlouho vyzkoušet recept na Red velvet cheesecake, který zkrátka obarvený je a nevím jak a čím jinak barvivo nahradit. S tekutým barvivem jsem pracovala poprvé v životě a toto je také vhodné na rozprašování airbrush. S barvou se pracovalo pohodlně a dobře, je k zakoupení ZDE. Hlavně mě ale v této souvislosti zajímá VAŠE zkušenost s potravinářskými barvivy, používáte je a která? Uvítám veškeré zkušenosti a tipy ohledně toho jak a čím barvit, případně co nejpřírodněji.

7.10.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

Jakmile přijde jaro mám hned chuť někam vyrazit, na různé výlety nebo i delší oddych, máte to tak také? Třeba Itálie, po té se mi moc stýská, nejvíce jsem byla nadšená z návštěvy Říma, který ve mně zanechal spoustu úžasných vzpomínek. Chtěla bych ještě také objevit Miláno, Benátky, Veronu a více jih, pobřeží Kalábrie, Sardinii, Sicilii, je toho plno to vám povím. Kterou část Itálie máte nejraději vy? 

Když už člověk cestuje, vždy je fajn se před cestou pořádně připravit, souhlasíte? Já mám nyní velikou radost, že jsem navázala spolupráci s cestovní kanceláří Radynacestu.cz kde každý zapálený cestovatel nalezne plno skvělých tipů (nejen) na cesty, určitě k nim na stránky jukněte! S radostí vám také budeme společně přinášet prověřené recepty z různých částí světa, které z cest přivezou samotní průvodci od domorodců a začneme právě v Itálii, jejíž kuchyni miluju!! Těstoviny Pasta alla Norma mě opravdu svou jednoduchou, ale zároveň vyváženou chutí naprosto nadchly a dokonce je jedla i moje 5ti letá (téměř vše odmítající  jíst) dcera. Cestování prochází žaludkem, pojďme tedy společně vyzkoušet tento sicilský recept!

A proč se jim říká „alla Norma“? Je tím vzdáván hold nejhezčí opeře hudebního skladatele a rodáka z Catanie Vincenza Belliniho s názvem La Norma. Když je pro místní něco skutečně pěkné, ohromující a úžasné, řeknou, že je to „una Norma“. A prohlásil to i autor komedií Nino Martoglio nad talířem s těstovinami připravenými s rajčaty, lilkem a ricottou, které mu neobyčejně zachutnaly. 

16.6.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Pohár se slaným karamelem a mandlemi

Pohár se slaným karamelem a mandlemi

Taky se vám stává, že najednou dostanete na něco chuť a musíte to hned připravit? A co teprve, když na to doma jsou i potřebné ingredience! A tak vznikl tento recept. Poháry jsou báječný dezert, lehčí varianta s tvarohem, trochu vydatnější s mascarpone. A mimochodem karamel i mandlový posyp jsou téměř dokonalý doplněk jakékoliv zmrzliny - ideálně domácí

18.5.2016 Doba přípravy: 20 min více info
Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Dostala jsem chuť na hřejivou krémovou polévku a naštěstí jsem zrovna doma měla máslovou dýni, která je stále v obchodech v dobré kondici, a tento recept mi opravdu zachutnal, ačkoliv totiž kombinace dýně - kokosové mléko zní divně - ano taky jsem se nejprve zarazila, tak jsou to chutě, které se skvěle doplní a výsledek je opravdu vynikající. Plusem budiž také to, že je tato polévka určitě dietní, takže pokud si hlídáte linii, je to správná volba. Dříve jsem vždy do dýňové polévky dávala cibuli, ale polévka pak získá úplně jinou chuť a je taková těžší, proto myslím, že přesedlám na tento recept. 

1.3.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Mascarpone dort

Mascarpone dort

Blíží se svátek zamilovaných a recept na dort se vždy hodí. zkuste ho zkrátka upéct někomu, koho máte rádi, ať už je či není Valentýn. Jukněte i na tyto recepty na creme brulée kávový crémet, skvělý je také tento dortík, všechny se jako s láskou upečený dárek také hodí a věřím, že si pochutnáte. 

15.2.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Mocha čokoládová pěna

Mocha čokoládová pěna

Božsky krémová a jemná pěna, přitom s výraznou kávovou chutí, pokud jste někdy váhali, zda ji vyzkoušet, tak už neváhejte a určitě vyzkoušejte. 

29.1.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Bezlepkový čokoládový dort

Bezlepkový čokoládový dort

bezlepkový recept

Tento dort si jistě také zamilujete, není přeslazený, je krásně vláčný a navíc je bezlepkový, s fíky chutná naprosto výborně, ale doplnit ho můžete o jakékoliv měkké oblíbené ovoce.

11.11.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Čočkový salát s pečenými rajčaty a paprikou

Čočkový salát s pečenými rajčaty a paprikou

Věděli jste, že červenou barvu rajčatům dodává lykopen, který je velmi prospěšným antioxidantem a jeho využitelnost v těle se zvyšuje tepelnou úpravou, zejména s přidáním olivového oleje? Proto vás tolik zásobuji recepty na tepelně upravená rajčata, ale vlastně nejen proto, je to také proto, že jsou tak moc dobrá. Je nějaký recept z rajčat, který by vás opravdu hodně zajímal? Napište mi do komentářů a já ho pro vás najdu a připravím. Chystám se určitě ještě na domácí rajčatovou omáčku a domácí kečup.

11.9.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Okurkovo-avokádová pomazánka

Okurkovo-avokádová pomazánka

vegetariánský recept

Tato rychle připravená pomazánka je ideální svačinka nebo lehká večeře, díky avokádu je velmi jemná, ředkvičky se k ní výborně hodí a chuť dobře doplní. Které pomazánky jsou vaše oblíbené? 

28.7.2015 Doba přípravy: 10 min více info
Citronovo-rozmarýnový dort

Citronovo-rozmarýnový dort

Rozmarýna je jedna z bylinek, které jsem vždycky chtěla ochutnat ve sladké variantě, ani nevím proč. Když jsem tedy narazila na tento recept, musela jsem ho zkusit! Chuť je jen lehounce rozmarýnová, takže výsledek připomíná šťavnatou bábovku s citronovou polevou. Listy rozmarýny jsou pro nás prospěšné, protože podporují krevní oběh, pomáhají při trávení tuků a při bolestech kloubů. Jak jste na tom vy, budete mít odvahu a zkusíte také sladkou kombinaci s rozmarýnou? Dort jsem ozdobila květy Monardy, což je také bylinka, která příjemně voní a její květy jsou jedlé, lze je přidat do salátů, ale jsou krásné jako ozdoba právě na dorty. 
20.7.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Bábovka s cuketou

Bábovka s cuketou

S cuketou znám perník, který je velmi oblíbený a tak jsem chtěla vyzkoušet i bábovku a mohu říct, že je fajn, hezky vláčná a není přeslazená, tvarohovou vrstvu je možné vynechat a také to bude výborné. A jak jste na tom vy, znáte pečení s cuketou, zkoušeli jste, máte rádi? 

26.6.2015 Doba přípravy: 90 min více info
Luxusní smetanová roláda

Luxusní smetanová roláda

Tentokrát jsem si vzpomněla na recept na tuto roládu, respektive na bezlepkové vaječné těsto. Díky tomu, že v "piškotu" není mouka není suchý a kombinaci smetana, ovoce a čokoláda mám ráda. Jaké sladké kombinace chutnají vám?

3.6.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Kuskus s cizrnou, pečenými rajčaty, rukolou a vejci

Kuskus s cizrnou, pečenými rajčaty, rukolou a vejci

vegetariánský recept

Trochu jsem se zde inspirovala v kuchařce What Katie Ate, kterou mám moc ráda a tak nějak je mi jasné, že máme s Katie stejné chutě, jistě nejsem sama. Pokud máte raději výslednou chuť kuskusu více orientální, je dobré vejce vynechat a přidat více máty a citronu, a kdo nemá rád mátu může ji nahradit bazalkou. 

19.5.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Mousse au chocolat

Mousse au chocolat

Čokoládová pěna je dezert, který jsem ochutnala poprvé ve Francii, protože je to tak trochu dezert národní, ale v rodině, kde jsem bydlela, jsme ho vlastně nikdy nepřipravovali, to spíše čokoládový dort. Tento recept nicméně mám z Francie, tak by snad bylo možné prohlásit, že je to ta pravá čokoládová pěna. Stále je ale (i pro mě) otázka, jestli je lepší recept na pěnu bez smetany nebo se smetanou. Myslím, že mám vlastně ráda obě varianty....

14.4.2015 Doba přípravy: 20 min více info
Salát s medovou pancettou a granátovým jablkem

Salát s medovou pancettou a granátovým jablkem

U salátů zkouším všechny možné kombinace a musím říct, že tato je asi zatím chuťově nejzajímavější, také ho zkusíte? 
14.4.2015 Doba přípravy: 15 min více info
Nepečený cheesecake

Nepečený cheesecake

Nepečený jsem zkoušela poprvé. Chuťově je naprosto delikátní, jen se mi zdálo, že nedržel dostatečně rychle tvar, v receptu je na vychlazení 8 hodin, ale ve skutečnosti drží ideálně tvar až po 24 hodinách. Problém byl také trochu s oddělením dortu od formy, protože sušenky hodně ztuhnou, ale já mu vše odpouštím, protože je to veliké pochutnání. 

2.4.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Salát s fíky a medovou zálivkou

Salát s fíky a medovou zálivkou

Jsem zvědavá jestli mám jen zvláštní chutě, nebo jestli takové kombinace také vyhledáváte, já sladko-slané vyhledávám často. A fíky patří také mezi oblíbence. Salát je rychle připravený a záleží opět vlastně na vás, co si do něj namixujete. Zkoušela jsem také podobnou variantu bez prosciutta, bez fíků, ale s borůvkami a je to taky výborné. 
23.1.2015 Doba přípravy: 15 min více info
Gratinované Cannelloni s brokolicovým krémem

Gratinované Cannelloni s brokolicovým krémem

Tento recept je výborný, těstoviny u mě nikdy nezklamou, navíc zapečené s bešamelem a se sýrem!

19.9.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Obrácený fenyklový koláč s gorgonzolou

Obrácený fenyklový koláč s gorgonzolou

Tento koláč je jednoduše vynikající. Jen příště nechám fenykl déle restovat, aby nebyl malinko tužší, ale jinak skvělé!

19.9.2014 Doba přípravy: 90 min více info
Nejlepší ořechový dort s čokoládovým krémem a ovocem

Nejlepší ořechový dort s čokoládovým krémem a ovocem

Pokud rádi dáváte jedlé dárky (třeba na Valentýna), tak tento dort je ideální kandidát. Ale nejen v tento den, příležitostí se určitě najde spousta...u nás doma je to evergreen, který jsem teď tak trochu oprášila a mírně doplnila a asi už ho od teď budu péct pořád. Pozor - je tak výborný, že si budete chtít pořád přidávat!

26.5.2014 Doba přípravy: 90 min více info
Sýrové tyčinky/twistery s tymiánem

Sýrové tyčinky/twistery s tymiánem

Tento recept je u nás v rodině hrozně populární a často je pečeme "jen tak", protože na ně prostě máme chuť, ale výborně se hodí také na jakékoliv oslavy. Obměnila jsem je nyní na variantu twister a přidala jsem tymián. 

26.5.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Bramboračka

Bramboračka

Zlatá pokladnice našich rodinných receptů je sešit po mojí prababičce. Jakožto selka, vařila určitě neustále a také já si některá její jídla pamatuji, byla výborná kuchařka. Na sešitu je jisté opotřebení dost znát a někdo (možná sama prababička) jej dal do desek s názvem POJISTKY. Tak mi to připadá trefné, že vlastně ty recepty jsou takové pojistky, které nás zachraňují. 

26.5.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Božská roláda

Božská roláda

Tento recept je jednoduše geniální. Příprava je rychlá, a když se povede piškot, tak je vlastně vyhráno. Trochu jsem jen změnila recept na krém, který je původně máslový, ale já jsem zkusila variantu s mascarpone, s nímž je krém tak trochu božský, není příliš sladký a je krásně krémový. 

26.5.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Recepty na mazance jsou odlišné v každé rodině, ale základ je většinou podobný. Já jsem zkusila v tomto receptu opět trochu změnu - použila jsem třtinový cukr místo normálního a asi to není úplně šťastná volba, protože chuť je trochu karamelová a sladší, ale také to asi bude otázka zvyku. 

26.5.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Velikonoce bez nádivky to si tedy vůbec neumím představit. A už vůbec ne bez té naší. Určitě máte také tu NEJ, tak mi napište Vaše vychytávky a obměny, budu se těšit. Mějte krásnou sváteční neděli! 

26.5.2014 Doba přípravy: 60 min více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI