Red velvet cheesecake zpět

Korpus:
polotučné mléko250 mlbílý vinný ocet1 lžícehladká mouka200 g
jedlá soda1 lžičkaholandské kako1 lžícekukuřičný škrob1 lžíce
třtinový cukr200 gvelká vejce2 ksslunečnicový nebo řepkový olej200 ml
potravinářská tekutá barva - červenácca 2 lžičky
Krém:
sýr Philadelphia625 gcukr moučka8 - 10 lžicpro ředění je možné použít smetanu dle potřeby
polotučné mléko 250 ml, bílý vinný ocet 1 lžíce, hladká mouka 200 g, jedlá soda 1 lžička, holandské kako 1 lžíce, kukuřičný škrob 1 lžíce, třtinový cukr 200 g, velká vejce 2 ks, slunečnicový nebo řepkový olej 200 ml, potravinářská tekutá barva - červená cca 2 lžičky, sýr Philadelphia 625 g, cukr moučka 8 - 10 lžic, pro ředění je možné použít smetanu dle potřeby

Příprava

Barvené dorty a potravinářská barviva moc nemusím. Ale! Chtěla jsem už hrozně dlouho vyzkoušet recept na Red velvet cheesecake, který zkrátka obarvený je a nevím jak a čím jinak barvivo nahradit. S tekutým barvivem jsem pracovala poprvé v životě a toto je také vhodné na rozprašování airbrush. S barvou se pracovalo pohodlně a dobře, je k zakoupení ZDE. Hlavně mě ale v této souvislosti zajímá VAŠE zkušenost s potravinářskými barvivy, používáte je a která? Uvítám veškeré zkušenosti a tipy ohledně toho jak a čím barvit, případně co nejpřírodněji.

2 dortové formy o průměru 15cm  vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. 

V míse si smícháme mléko a vinný ocet, necháme stát. 

V jiné míse smícháme prosátou mouku, kukuřičný škrob, kakao, sodu a cukr. 

Jakmile mléčná směs začne utvářet hrudky, smícháme ji s vejci, olejem a barvivem. Postupně přimícháme také moučnou směs, důkladně promícháme. 

Troubu předehřejeme na 170 st. 

Do každé formy dáme polovinu těsta a dáme péct na 25-30 minut nebo dokud se těsto nelepí na špejli.

Po vyjmutí necháme korpusy zcela vychladnout.

Připravíme si krém - smícháme sýr s cukrem - cca třetina krému půjde dovnitř mezi korpusy. 

Korpusy podélně rozkrojíme a každý namažeme sýrovým krémem, naskládáme je na sebe. 

Nakonec nejvíce krému naneseme nahoru, můžeme použít také cukrářský pytlík. 

Dort necháme před podáváním dobře vychladit v lednici - min. 2 hodiny. 

2016-10-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI