Luxusní smetanová roláda zpět

Ingredience:
vejce6 kscukr krupice110 gholandské kakao20 g
smetana ke šlehání 40%400 mlzakysaná smetana1 kelímekmoučkový cukr dle chuti
javorový sirup dle chutivanilkové aroma dle chutičerstvé ovoce dle chuticca 300 g
rozpuštěná čokoláda50 g
vejce 6 ks, cukr krupice 110 g, holandské kakao 20 g, smetana ke šlehání 40% 400 ml, zakysaná smetana 1 kelímek, moučkový cukr dle chuti, javorový sirup dle chuti, vanilkové aroma dle chuti, čerstvé ovoce dle chuti cca 300 g, rozpuštěná čokoláda 50 g

Příprava

Tentokrát jsem si vzpomněla na recept na tuto roládu, respektive na bezlepkové vaječné těsto. Díky tomu, že v "piškotu" není mouka není suchý a kombinaci smetana, ovoce a čokoláda mám ráda. Jaké sladké kombinace chutnají vám?

Troubu předehřejte na 180 st. Ve větší míse elektrickým šlehačem ušlehejte vejce s cukrem, šlehejte dlouho, aby směs zhoustla, konzistence ale nebude jako např. samotný sníh, stačí když nebude vyloženě tekutá. Ve směsi důkladně rozmíchejte (ideálně prosáté) kakao. Plech si vyložte pečicím papírem a směs na něj nalijte. Na 15 minut dejte do trouby na horní/dolní pečení. Roládu vyndejte z trouby a když je zchladlá přeneste ji na utěrku, sundejte pečicí papír a zarolujte ji. Nyní si připravte šlehačku. Ušlehejte nejprve 200ml a přidejte polovinu zakysané smetany, vanilkové aroma, javorový sirup a nakrájené jahody. Vychladlou roládu rozmotejte a potřete jahodovou smetanou. Roládu opět zarolujte. Nyní ušlehejte opět 200ml šlehačky, přidejte zbylou zakysanou smetanu a opět vanilkové aroma, javorový sirup. Směsí potřete roládu a ozdobte malinami a borůvkami. Můžete ji nyní také posypat moučkovým cukrem. Čokoládu rozpusťte buď ve vodní lázni nebo rychlejší varianta - v mikrovlnné troubě ( v tom případě k ní přidejte trochu vody a po ohřátí dobře promíchejte). Čokoládou přelijte roládu a pokud chcete, můžete ji ještě posypat moučkovým cukrem. Ozdobte mátou a nechejte vychladit.

2015-06-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI