Kuskus s cizrnou, pečenými rajčaty, rukolou a vejci zpět

Ingredience:
cizrna z plechovky (propláchnutá a okapaná)150 gcelozrnný kuskus100 gmáslo1 lžíce
rukola1 velká hrstcherry rajčata10 - 15 kskřepelčí vejce (klasická vejce 4 ks)8 ks
lněné semínko drcené1 lžícečesnek nakrájený na tenké plátky3 stroužkymletý kmín2 lžičky
sůl dle chutipepř špetkaolivový olej trochu
čerstvá máta dle chutišťáva z půlky citronu dle chuti
cizrna z plechovky (propláchnutá a okapaná) 150 g, celozrnný kuskus 100 g, máslo 1 lžíce, rukola 1 velká hrst, cherry rajčata 10 - 15 ks, křepelčí vejce (klasická vejce 4 ks) 8 ks, lněné semínko drcené 1 lžíce, česnek nakrájený na tenké plátky 3 stroužky, mletý kmín 2 lžičky, sůl dle chuti, pepř špetka, olivový olej trochu, čerstvá máta dle chuti, šťáva z půlky citronu dle chuti

Příprava

Trochu jsem se zde inspirovala v kuchařce What Katie Ate, kterou mám moc ráda a tak nějak je mi jasné, že máme s Katie stejné chutě, jistě nejsem sama. Pokud máte raději výslednou chuť kuskusu více orientální, je dobré vejce vynechat a přidat více máty a citronu, a kdo nemá rád mátu může ji nahradit bazalkou. 

Předehřejte troubu na 180 st. Je zde možnost rajčata péct déle a na méně (na 140 st., 90 minut), na chuti je to znát, ale pokud na to není čas zkuste tuto variantu, jako já. Rajčata omyjte, rozkrojte, osolte, opepřete a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte péct na 30 minut. Mezitím si podle návodu na obalu připravte kuskus, když je hotový dejte do něj lžíci másla a vidličkou ho načechrejte. Nechejte stranou. Na pánev dejte trochu olivového oleje a pokrájený česnek a osmahněte cizrnu s lněným semínkem a mletý kmín. Trvá to cca 10 minut. V mezičase nechejte vařit osolenou vodu a uvařte v ní vejce. Křepelčí vajíčka povařte cca 1,5 minuty, klasická vajíčka cca 3-4 minuty. Nyní vše smíchejte dohromady, smíchejte kuskus, cizrnu s ln. semínkem a česnekem, omytou rukolu, pečená rajčata a oloupaná a pokrájená vajíčka. Vše osolte, opepřete. Pro orientální variantu vynechejte vejce a na závěr vše pokapejte citronovou šťávou a posypejte lístky máty. 

2015-05-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI