Gratinované Cannelloni s brokolicovým krémem zpět

Ingredience:
brokolice, květák, růžičková kapusta nebo romanesca (košťál, listy, růžičky)200 gzelená část z pórku1 ksmáslo60 g
mouka40 gmléko400 mltěstoviny Cannelloni360 g
strouhaný sýr100 gsůl špetkapepř špetka
brokolice, květák, růžičková kapusta nebo romanesca (košťál, listy, růžičky) 200 g, zelená část z pórku 1 ks, máslo 60 g, mouka 40 g, mléko 400 ml, těstoviny Cannelloni 360 g, strouhaný sýr 100 g, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Tento recept je výborný, těstoviny u mě nikdy nezklamou, navíc zapečené s bešamelem a se sýrem!

Postup: Vybranou zeleninu (brokolici) jsem si omyla a nakrájela na malé kousky, které jsem chvilku povařila v osolené vodě. Ve stejné vodě jsem chvilinku povařila těstoviny, je to tak uvedeno v receptu. Bohužel ty moje neudržely tvar, tak nevím, kde se stala chyba. Dále jsem si omyla zelenou část pórku a nakrájela ho na malé tenké kousky, které jsem osmahla na másle (20g), osolila a opepřila. K pórku jsem cca po 3 minutách přidala brokolici a vše jsem nechala lehce osmahnout na pánvi. Začala jsem si připravovat bešamelovou omáčku. Na másle (40g) jsem nechala zezlátnout mouku a za stálého míchání přilévala mléko, směs jsem nechala na mírném ohni 10 minut bublat, osolila a opepřila jsem ji. Nyní jsem pórkovo-brokolicovou směs rozmixovala na jemnou pastu, kterou jsem zamíchala do bešamelu. Směs by se nyní měla naplnit do rozpůlených Cannelloni, ale jelikož ty moje byly placky, tak jsem je prostě směsí zalila. Vše jsem zasypala sýrem a dala na 15 minut zapéct do trouby (na 180 st). 

Recept: Cuisiner mieux en jetant moins

2014-09-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI