Nepečený cheesecake zpět

Ingredience:
sýr ricotta250 gsýr Phiadelphia300 gsmetana ke šlehání300 ml
rozpuětěné máslo75 gsušenky Oreo150 gcukr moučka150 g
vanilkový cukr nebo vanilkové aroma2 lžičkyčokoláda (na vaření, nebo poleva)50 gjahody nebo jiné ovoce na ozdobu
lístky máty na ozdobu
sýr ricotta 250 g, sýr Phiadelphia 300 g, smetana ke šlehání 300 ml, rozpuětěné máslo 75 g, sušenky Oreo 150 g, cukr moučka 150 g, vanilkový cukr nebo vanilkové aroma 2 lžičky, čokoláda (na vaření, nebo poleva) 50 g, jahody nebo jiné ovoce na ozdobu, lístky máty na ozdobu

Příprava

Nepečený jsem zkoušela poprvé. Chuťově je naprosto delikátní, jen se mi zdálo, že nedržel dostatečně rychle tvar, v receptu je na vychlazení 8 hodin, ale ve skutečnosti drží ideálně tvar až po 24 hodinách. Problém byl také trochu s oddělením dortu od formy, protože sušenky hodně ztuhnou, ale já mu vše odpouštím, protože je to veliké pochutnání. 

Sušenky rozmačkejte najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Formu na dort vymažte máslem a  pečicím papírem vyložte dno i boky formy. Na dno natlačte sušenky a dejte na 30 min. do lednice. Mezitím smíchejte v míse ricottu, sýr Philadelphia, smetanu ke šlehání, cukr, vanilkový cukr (nebo aroma) a vše ušlehejte, směs by měla být pevnější, ale ne přešlehaná. Nyní ji celou přelijte na korpus a uhlaďte. Cheesecake po vychlazení min. 8 hodin, ideálně 24 hodin ozdobte rozpuštěnou čokoládou a čerstvým ovocem, případně lístky máty. 
 
Recept: Cheesecake sans cuisson, Gateaux de reves, Linda Lomelino 
2015-04-02 Dezerty

Poznámka

Forma na dort o průměru 18 - 24 cm.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI