Mocha čokoládová pěna zpět

Ingredience:
hořká čokoláda, ideálně 70% kakaa a více170 gmáslo170 ginstantní káva3 lžíce
vařicí voda2 lžícevejce - žlutky a bílky zvlášť4 kscukr krupice + lžíce navíc150 g
irská whisky2 lžícesůl špetka40% smetana - vyšlehaná1 kelímek
hořká čokoláda, ideálně 70% kakaa a více 170 g, máslo 170 g, instantní káva 3 lžíce, vařicí voda 2 lžíce, vejce - žlutky a bílky zvlášť 4 ks, cukr krupice + lžíce navíc 150 g, irská whisky 2 lžíce, sůl špetka, 40% smetana - vyšlehaná 1 kelímek

Příprava

Božsky krémová a jemná pěna, přitom s výraznou kávovou chutí, pokud jste někdy váhali, zda ji vyzkoušet, tak už neváhejte a určitě vyzkoušejte. 

Nad vodní lázní (kastrůlek a na něj posazená miska) si připravte čokoládu s máslem - nakrájené na malé kousky je nechejte na mírném ohni rozpustit, promíchávejte dokud se směs nespojí a přidejte instantní kávu promíchanou s vařicí vodou, následně nechejte zchladnout. Kastrůlek s vodou nechejte na plotně, ve větší míse smíchejte vodu s dvěma hrstmi ledových kostek a do misky, která je ohni i ledu vzdorná (tzn. nevadí jí teplotní změny) a půjde následně posadit do misky s ledem dejte 4 žloutky, všechen cukr, whisky a lžíci studené vody, toto vše posaďte nejprve nad vařicí vodní lázeň a promíchejte až je směs hladká a její konzistence se podobá majonéze, následně přendejte misku do ledové lázně a za stálého míchání počkejte, dokud nezhoustne. Pozor, aby se vám do misky s vaječnou směsí nedostala žádná voda z ledové lázně! Nyní přimíchejte do této směsi čokoládovou směs. V jiné míse ušlehejte z bílků se špetkou soli tuhý sníh, přidejte lžíci cukru krupice a opět šlehejte do velmi pevné konzistence. Do vychladlé čokoládovo-vaječné směsi nyní zapracujte opatrně a pomalu ušlehané bílky. Vzniklou pěnu dejte do menších nádob, ve kterých chcete servírovat, lze použít např. skleničky na víno. Pěnu nechejte min. 3-4 hodiny chladit v lednici, ideální je nechat ji tam přes noc. Před podáváním ozdobte ušlehanou smetanou a lístkem máty. 

2016-01-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI