Obrácený fenyklový koláč s gorgonzolou zpět

Ingredience:
čerstvý fenykl350 gzelená část pórku nebo 1 větší jarní cibulka1 ksmáslo50 g
cukr100 ggorgonzola nebo niva60 gsůl špetka
pepř špetka
Těsto:
měkké máslo100 ghladká mouka200 gsůl špetka
studená voda100 ml
čerstvý fenykl 350 g, zelená část pórku nebo 1 větší jarní cibulka 1 ks, máslo 50 g, cukr 100 g, gorgonzola nebo niva 60 g, sůl špetka, pepř špetka, měkké máslo 100 g, hladká mouka 200 g, sůl špetka, studená voda 100 ml

Příprava

Tento koláč je jednoduše vynikající. Jen příště nechám fenykl déle restovat, aby nebyl malinko tužší, ale jinak skvělé!

Postup:
Připravte si těsto - prsty spojte dohromady mouku a máslo se špetkou soli, přidávejte postupně vodu, tak, aby těsto získalo hezkou vláčnou strukturu. Těsto zabalte do utěrky nebo překryjte potravinovou fólií a dejte na 30 minut do lednice.
Mezitím si připravte pórek nebo cibulku a fenykl, pokrájejte je na kousky - fenykl ponechejte na větší kousky a orestujte v pánvi (kterou je možné dát celou do trouby) na polovině másla, osolte, opepřete, restujte ideálně tak 5-10 minut na mírném ohni.
Předehřejte troubu na 180 st.
Z pánve vyjměte fenykl a vsypejte cukr a 2-3 lžíce vody, restujte dál, dokud cukr nezačne mírně karamelizovat. Sejměte z ohně a do pánve dejte zbylé máslo, vraťte fenykl, vyskládejte tak, aby vám vytvořil mozaiku a do fenyklu dejte kousky gorgonzoly nebo nivy. Celou směs v pánvi zakryjte těstem, přitlačte.

Pečte v troubě cca 30 minut, koláč kontrolujte. Po vyjmutí z trouby koláč vyklopte z pánve a podávejte např. jako předkrm, ideálně teplý. 

Recept: Cuisiner mieux en jetant moins 
2014-09-19 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI