Bruschetta s avokádem a zastřeným vejcem zpět

Ingredience:
máslo1 lžícepečivo - ideálně bagetky na plátky4 kszralé avokádo (ready to eat)2 ks
vejce4 kssůl dle chutipepř dle chuti
ocet1 lžícecitron - šťáva z něj1/2 ks
máslo 1 lžíce, pečivo - ideálně bagetky na plátky 4 ks, zralé avokádo (ready to eat) 2 ks, vejce 4 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, ocet 1 lžíce, citron - šťáva z něj 1/2 ks

Příprava

Moje super oblíbená dvojka - avokádo a vajíčko. Je to kombinace, kterou si ráda dávám k snídani, ale někdy i k večeři. Nedávno jsem zjistila, že celkem dost lidí nemá rádo/nejí avokádo, jak jste na tom vy?

Na pánvi na másle opečte dozlatova pečivo nakrájené na středně tenké plátky. Avokádo zbavte pecky a slupky, nakrájejte na plátky a zakápněte citronovou šťávou. Ve středně velkém hrnci dejte vařit vodu se lžící octa. Jakmile voda vaří, vytvořte lžící nebo vařečkou rychlým mícháním vír, vejce si v případě potřeby můžete vyklepnout do misky a poté ho vhodit přímo do vzniklého víru. Nechte chvilku vejce se zatáhnout a poté ještě trochu míchejte. Po cca 30 vteřinách je hotovo, voda musí však celou dobu vřít. Vejce vyjměte naběračkou a nechejte dobře okapat. Avokádo navrstvěte na bruschettu a poté položte vejce, osolte, opepřete, podávejte.

2018-03-09 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI