Mousse au chocolat zpět

Ingredience:
kvalitní mléčná nebo hořká čokoláda na vaření200 gmáslo50 gcelá vejce + 1 bílek4 ks
kávový likér nebo 4 lžičky silného espressa2 lžícesůl špetka
kvalitní mléčná nebo hořká čokoláda na vaření 200 g, máslo 50 g, celá vejce + 1 bílek 4 ks, kávový likér nebo 4 lžičky silného espressa 2 lžíce, sůl špetka

Příprava

Čokoládová pěna je dezert, který jsem ochutnala poprvé ve Francii, protože je to tak trochu dezert národní, ale v rodině, kde jsem bydlela, jsme ho vlastně nikdy nepřipravovali, to spíše čokoládový dort. Tento recept nicméně mám z Francie, tak by snad bylo možné prohlásit, že je to ta pravá čokoládová pěna. Stále je ale (i pro mě) otázka, jestli je lepší recept na pěnu bez smetany nebo se smetanou. Myslím, že mám vlastně ráda obě varianty....

Nad vodní lázní nechejte rozpustit čokoládu s máslem. Sejměte z ohně a míchejte, aby směs rychleji vychladla. Po cca 10 minutách přidejte likér nebo kávu a promíchejte. Oddělte si žloutky od bílků a z 5 bílků se špetkou soli ušlehejte velmi tuhý sníh. Nyní do čokolády zapracujte při rychlém míchání 4 žloutky. Směs jakoby zhoustne a tvoří se bublinky. A teď velmi důležitá část, postupně do čokoládové směsi zamíchejte ušlehaný sníh, míchejte velmi velmi pomalu. Směs bude nadýchaná a bublinkatá. Nalijte do mističek a dejte chladit alespoň na 4 hodiny do lednice. 
2015-04-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI