Borůvkovo-jablečný crumble zpět

Ingredience:
pohankové vločky150 gmleté mandle100 gzměklé máslo80 g
březový nebo kokosový cukr50 gmletá skořice2 lžičkyborůvky280 g
sladká jablíčka na kostičky220 g
pohankové vločky 150 g, mleté mandle 100 g, změklé máslo 80 g, březový nebo kokosový cukr 50 g, mletá skořice 2 lžičky, borůvky 280 g, sladká jablíčka na kostičky 220 g

Příprava

Máte chuť na něco teplého, sladkého, s ovocem, ale nechce se Vám plácat s těstem nebo na něj prostě nemáte ingredience? Zkuste crumble. Je to rychlá a luxusní záležitost, která se jí lžící.

Z másla, mandlí, vloček, cukru a skořice "upatláme" vlhčí drobenku. 
Do zapékací misky navrstvíme jablka a borůvky a ovoce zasypeme drobenkou. 
Pečeme v troubě při 180 stupních 25-30 minut. Až je povrch krásně zlatohnědý a ovoce po stranách bublá.
Servírujeme nejlépe vlažné. Vyšperkovat můžeme kopečkem vanilkové zmrzliny či zakysané smetany.

* Pokud použijete rostlinné máslo (např. Alsan), máte rázem nejen bezlepkovou, ale i pro abkm vhodnou pochoutku. Ovoce lze různě kombinovat.

2016-05-27 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin jsme připravila crumble do formy o rozměrech 20 x 18 cm.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI