Borůvkový raw dortík aneb mlsání povoleno zpět

Ingredience:
sušené datle namočené přes noc200 gmleté ovesné vločky1,5 šálkuzralé banány2 ks
borůvky1 šálekloupané mandle namočené přes noc100 gchia semínka3 vrchovaté lžíce
sušené datle namočené přes noc 200 g, mleté ovesné vločky 1,5 šálku, zralé banány 2 ks, borůvky 1 šálek, loupané mandle namočené přes noc 100 g, chia semínka 3 vrchovaté lžíce

Příprava

Podle kalendáře bych se měla zaobírat úplně jinými věcmi, ale protože potřebuju trochu přeorientovat myšlenky, abych nezcvokla, rozhodla jsem se ještě něco "upéct". A jelikož jsem se nedávno rozhodla posunout svou snahu o zdravé stravování ještě o kousek dál a řešíme teď doma otázku cukru, upatlala jsem si svůj první raw dezert. Nemohla jsem se dneska dočkat, až ho ochutnám a i když jsem se trošičku prala s krájením, je to velká mňamka.

Na korpus jsem umixovala namočené vymačkané datle a vločky. Měla by vzniknout lepivá hmota, pokud se drolí, lze přidat pár kapek vody. Tu jsem namačkala do formy, kterou jsem si vyložila pečícím papírem. Dala jsem vychladit na cca 30min do lednice. Mezitím jsem umixovala zbylé ingredience na krém a ten jsem pak navrstvila na ztuhlý korpus. Opět jsem dala chladit, tentokrát přes noc. Dozdobila jsem banánem a opatrně krájela ostrým nožem namočeným v horké vodě. Dortík je dostatečně sladký, pokud by někomu nestačilo, stačí přidat trochu nějakého sirupu, třeba datlový apod.

2016-01-07 Dezerty

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte dortík do formy 17 cm.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI