Celozrnný koláč s tvarohem a hruškami zpět

Ingredience:
celozrnná pšeničná mouka300 gkokosový cukr80 gmáslo150 g
vejce1 ksrůžová sůl špetkatvaroh2 vaničky
med1 lžícešťáva z citronu dle chutivelké hrušky4 ks
celozrnná pšeničná mouka 300 g, kokosový cukr 80 g, máslo 150 g, vejce 1 ks, růžová sůl špetka, tvaroh 2 vaničky, med 1 lžíce, šťáva z citronu dle chuti, velké hrušky 4 ks

Příprava

Od chvíle, kdy jsem poprvé u našich ochutnala tvarohový koláč s rebarborou a zapsala si na něj recept, jsem těchto koláčů v různých obměnách napekla už mraky... ať už pro návštěvu, na oslavu nebo jen tak k nedělní kávě. Nikdy nezklamaly.

Mouku se solí, vejce, cukrem a změklým máslem vypracujeme na hladké těsto a ručně ho vmačkáme do koláčové formy vytřené olejem. Dno propícháme vidličkou. 
Tvaroh vyšleháme s medem a citrónovou šťáva a navrstvíme na syrové těsto. 
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na plátky, které klademe v kruhu na tvarohovou vrstvu.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 stupních 35 min. Koláč necháme vychladit. Nejlepší je druhý den.

2016-04-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI