Ingredience: | |||||
velká vejce | 3 ks | jogurt | 2 lžíce (60 g) | med | 4 lžíce (100 g) |
velký citron (60 ml šťáva a kůra z 1 citronu) | 2 ks | rýžová mouka | 120 g | prášek do pečiva | 11 balíček |
Ze sobotní oslavy zbylo poměrně dost citrónů a šance, spotřebovat je všechny do čaje či vody s mátou než se zkazí, byla dost mizivá. Tak jsem jich pár využila na pečení. Vycházela jsem z receptu na babetu z blogu skřítčí kuchyně.
Vyšleháme celá vejce, jogurt, med, citrónovou kůru a šťávu a poté do tekuté směsi postupně vmícháme mouku prosetou s kypřícím práškem.
Těsto vlijeme do formy vystlané pečícím papírem a pečeme při 180 stupních 10 minut, poté přikryjeme alobalem a dopečeme ještě 30 minut.
Před krájením necháme zcela vychladnout.
Z uvedených surovin připravíte buchtičku do formy o průměru 18 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI