Citronová buchtička bez lepku zpět

Ingredience:
velká vejce3 ksjogurt2 lžíce (60 g)med4 lžíce (100 g)
velký citron (60 ml šťáva a kůra z 1 citronu)2 ksrýžová mouka120 gprášek do pečiva11 balíček
velká vejce 3 ks, jogurt 2 lžíce (60 g), med 4 lžíce (100 g), velký citron (60 ml šťáva a kůra z 1 citronu) 2 ks, rýžová mouka 120 g, prášek do pečiva 11 balíček

Příprava

Ze sobotní oslavy zbylo poměrně dost citrónů a šance, spotřebovat je všechny do čaje či vody s mátou než se zkazí, byla dost mizivá. Tak jsem jich pár využila na pečení. Vycházela jsem z receptu na babetu z blogu skřítčí kuchyně.

Vyšleháme celá vejce, jogurt, med, citrónovou kůru a šťávu a poté do tekuté směsi postupně vmícháme mouku prosetou s kypřícím práškem. 
Těsto vlijeme do formy vystlané pečícím papírem a pečeme při 180 stupních 10 minut, poté přikryjeme alobalem a dopečeme ještě 30 minut. 
Před krájením necháme zcela vychladnout.

2016-05-04 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte buchtičku do formy o průměru 18 cm.

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI