Čokoládová mousse z cizrny zpět

Ingredience:
cizrna (420ml, 280g pevného obsahu)1 plechovkaagáve sirup3 lžíce75% čokoláda50 g
cizrna (420ml, 280g pevného obsahu) 1 plechovka, agáve sirup 3 lžíce, 75% čokoláda 50 g

Příprava

Inspirací ke vzniku této delikatesy mi byla fotka čokoládové pěny od Katky Machálkové, nad kterou jsem pěkně dlouho slintala. A jelikož je neděle a u nás to vypadá jak u snědeného krámu, dezert zachránila plechovka cizrny a zbytky vysokoprocentní čokolády, kterou doma (naštěstí) nikdo neujídá.

Cizrnu scedíme, tekutinu odložíme bokem. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. V mixéru umícháme cizrnu, rozpuštěnou čokoládu a sirup dohladka. Tekutinu z cizrny šleháme, až vznikne tuhý sníh, který opatrně vmícháme do čokoládové směsi. Přendáme do skleniček a necháme vychladit v lednici.

2016-03-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI