Čokoládová roláda s kaštanovým krémem zpět

Těsto:
vejce5 kskrupicový cukr175 gčokoláda se 70% kakaa125 g
kakao2 lžíce
Náplň:
kaštanové pyré250 gbrandy (rum)4 lžícesmetana ke šlehání 40 %500 ml
vejce 5 ks, krupicový cukr 175 g, čokoláda se 70% kakaa 125 g, kakao 2 lžíce, kaštanové pyré 250 g, brandy (rum) 4 lžíce, smetana ke šlehání 40 % 500 ml

Příprava

Může se zdýt, že je to docela složitý recept. Ale nebojte se toho, nakonec zjistíte, že to je jednoduchý recept na domácí roládu, který si doma určitě zamilujete.

Žloutky spolu s cukrem ušleháme v kotlíku nad parou do husté pěny. Ušleháme!!
Nevaříme, nechceme jíst sladkou vaječinu.
Čokoládu taktéž ve vodní lázni rozpustíme.
Z bílků se špetičkou soli vyšleháme pevný sníh.
Žloutkovou pěnu odstavíme ze zdroje tepla a po částech vmícháme tekutou čokoládu a přes sítko prosejeme kakao, které přidáme taktéž do těsta.
Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh.
Klasický nízký plech vystříkáme sprejovým olejem ( potravinářským, pochopitelně )
Vysteleme papírem na pečení, který rovněž nasprejujeme.
Těsto stěrkou uhladíme a plech vložíme do trouby (spodní + dolní ohřev) vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 10 minut.
Ihned po vytažení z trouby na upečený plát položíme čistý pečicí papír a všechno překlopíme. Stáhneme obezřetně ten původně spodní papír a zavineme do rolády s tím novým papírem. Necháme vychladnout a připravíme si náplň.
Kaštanového pyré necháme rozmrazit, přidáme brandy (rum) a vidličkou pořádně promícháme. Šlehačku vyšleháme dotuha.
Chladnou roládu rozvineme a potřeme kaštanovým pyré.
Poté ve vyšší vrstvě potřeme šlehačkou, zavineme, posypeme moučkovým cukrem a dáme ztuhnout do lednice.

2014-10-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI