Čokoládové cupcakes s datlovým krémem zpět

Těsto:
vejce4 kscukr krupice115 gvanilkový lusk3 cm
přírodní vanilkové aroma1 lžičkamáslo30 ghořká čokoláda na vaření60 g
hladká mouka115 gprášek do pečiva1/2 lžičkyholandské kakao4 lžíce
Krém:
mascarpone250 gsmetana ke šlehání 31%200 mldatlový sirupcca 5 lžic
vejce 4 ks, cukr krupice 115 g, vanilkový lusk 3 cm, přírodní vanilkové aroma 1 lžička, máslo 30 g, hořká čokoláda na vaření 60 g, hladká mouka 115 g, prášek do pečiva 1/2 lžičky, holandské kakao 4 lžíce, mascarpone 250 g, smetana ke šlehání 31% 200 ml, datlový sirup cca 5 lžic

Příprava

Potom, co se mi konečně povedlo vyladit vanilkové těsto, říkala jsem si, že by bylo fajn ho přetransformovat na čokoládové. Vrhla jsem se tedy na to a níže Vám přináším recept na nadýchané čokoládové obláčky s krémem ochuceným datlovým sirupem, který je skvělou alternativou pro oslazení a navíc krému dodá jemný červeno-hnědý nádech.

Předehřejeme si troubu na 170 stupňů.
 
Máslo si rozpustíme v mikrovlnné troubě - dávám na 1 minutu při 360 W. Po vytažení vložím nalámanou hořkou čokoládu a pomocí lžíce míchám, než se čokoláda rozpustí. Vajíčka s cukrem, zrníčky z vanilkového lusku a vanilkovým aroma vyšleháme do husté pěny. Přes síto do pěny postupně prosejeme mouku s práškem do pečiva a vpravíme ji tam pomocí stěrky. Nyní je čas na máslo s čokoládou, které přilijeme do těsta a opatrně ho zapracujeme. Těsto plníme do 3/4 výšky silikonových košíčků nebo papírových, kterými jsme vyložili muffinový plech. Pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut. Po upečení vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
 
Krém je opět rychlovka. V hluboké míse vyšleháme všechny suroviny do hustého krému, který nanášíme na studené dortíky pomocí cukrářského sáčku a kovové zdobičky.
 
Zdobíme dle fantazie, já zvolila jednoduché červené kuličky z cukrářských potřeb Beruška. 
 
Pokud pečete poprvé, mrkněte na mých 15 tipů pro božské cupcakes.
2015-12-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI