Čokoládový fazolový dort s višněmi zpět

Ingredience:
vařené malé bílé fazole300 gvejce2 ksGhí2 lžíce
řepkový olej2 lžícedatlový sirup5 lžickokosový cukr3 lžíce
kakao2 lžícevysokoprocentní čokoláda100 gkokosový olej1 lžíce
růžová sůl špetkavypeckované višně200 g
vařené malé bílé fazole 300 g, vejce 2 ks, Ghí 2 lžíce, řepkový olej 2 lžíce, datlový sirup 5 lžic, kokosový cukr 3 lžíce, kakao 2 lžíce, vysokoprocentní čokoláda 100 g, kokosový olej 1 lžíce, růžová sůl špetka, vypeckované višně 200 g

Příprava

Když se dají moučníky dělat z cizrny, proč ne i z fazolí. Je to příjemná cesta, jak dostat do dětí (a dospělých) luštěniny. Slibuji, že v tomto dortíku jejich chuť nepoznáte.

Fazole, žloutky, ghí, olej, cukr, sirup a kakao umixujte do husté hladké kaše (já použila ponorný mixér). Do směsi vmíchejte sníh ušlehaný z bílků a špetky soli a 50g čokolády posekané na malé kousky. 
Těsto navrstvěte do dortové formy o průměru 17cm vystlané pečícím papírem. Na povrch dejte višně a lehce je do těsta vmáčkněte. 
Pečte při 180 stupních 35-40 minut. Dort nechte vychladnout, ozdobte ho čokoládovou polevou, kterou připravíte rozpuštěním 50g čokolády s kokosovým olejem ve vodní lázni, a přes noc řádně vychlaďte v lednici. 
Před krájením nechte čokoládu při pokojového teplotě povolit a použijte nůž namočený do horké vody. Pokud si nehlídáte linii, servírujte s kopečkem šlehačky.

2016-04-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI