Domácí čokoláda zpět

Ingredience:
kakaové máslo3 lžícekokosový cukr3 lžícekakao3 lžíce
drcené kakaové boby2 lžíce
kakaové máslo 3 lžíce, kokosový cukr 3 lžíce, kakao 3 lžíce, drcené kakaové boby 2 lžíce

Příprava

Recept na čokoládu podle rawmania.cz už jsem chtěla dlouho vyzkoušet. Konečně přišly potřebné suroviny a já se s chutí vrhla do akce. A jak už to tak bývá, kdo se nedrží receptu, platí. Tudíž první pokus s javorovým sirupem se čokoládě nepodobal ani omylem. Neměla jsem srdce tento drahý špás vyhodit, a tak jsem hmotu namačkala do tvořítka na pralinky. 
Naštěstí druhé kolo už bylo úspěšné, a i když jsem nedodržela raw postup, čokoláda je vskutku luxusní.

Nad parou jsem rozpustila kakaové máslo s cukrem a poté do tekutiny metličkou důkladně vmíchala kakao. 
Směs jsem vylila do formičky/krabičky vystlané pečícím papírem a povrch jsem posypala drcenými kakaovými boby. Tady se fantazii meze nekladou, dejte to, co máte nejraději-oříšky, kokos, sušené ovoce... 
A pak už stačí jen počkat, až čokoláda v lednici ztuhne.

2016-05-13 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte malou tabulku čokolády o rozměru 14 x 8 cm. Originální recept najdete na webu rawmania.cz.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI