Ingredience: | |||||
kakaové máslo | 3 lžíce | kokosový cukr | 3 lžíce | kakao | 3 lžíce |
drcené kakaové boby | 2 lžíce |
Recept na čokoládu podle rawmania.cz už jsem chtěla dlouho vyzkoušet. Konečně přišly potřebné suroviny a já se s chutí vrhla do akce. A jak už to tak bývá, kdo se nedrží receptu, platí. Tudíž první pokus s javorovým sirupem se čokoládě nepodobal ani omylem. Neměla jsem srdce tento drahý špás vyhodit, a tak jsem hmotu namačkala do tvořítka na pralinky.
Naštěstí druhé kolo už bylo úspěšné, a i když jsem nedodržela raw postup, čokoláda je vskutku luxusní.
Nad parou jsem rozpustila kakaové máslo s cukrem a poté do tekutiny metličkou důkladně vmíchala kakao.
Směs jsem vylila do formičky/krabičky vystlané pečícím papírem a povrch jsem posypala drcenými kakaovými boby. Tady se fantazii meze nekladou, dejte to, co máte nejraději-oříšky, kokos, sušené ovoce...
A pak už stačí jen počkat, až čokoláda v lednici ztuhne.
Z uvedených surovin připravíte malou tabulku čokolády o rozměru 14 x 8 cm. Originální recept najdete na webu rawmania.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI