Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem zpět

Ingredience na drobenku:
pohanková mouka250 gkarob20 gtřtinový cukr80 g
Hera100 gprášek do pečiva1/2 ks
Náplň:
tvaroh ve vaničce250 gvanilkový cukr1 ksvanilkový pudink2 lžíce
mléko na zředění1 lžícejahody a kompotované meruňky1 velká hrst
pohanková mouka 250 g, karob 20 g, třtinový cukr 80 g, Hera 100 g, prášek do pečiva 1/2 ks, tvaroh ve vaničce 250 g, vanilkový cukr 1 ks, vanilkový pudink 2 lžíce, mléko na zředění 1 lžíce, jahody a kompotované meruňky 1 velká hrst

Příprava

Milovníci sladkého, určitě zajásají. Tento recpt je opravdu chutný a můžete použít jakékoliv sezóní ovoce nebo klidně i kompot. Fantazii se meze nekladou!



Nejprve si připravíme drobenku. Do mísy si dáme všechny sypké ingredience s Herou, která nesmí být příliž měkká. Vše ručně mezi prsty zpracujeme a dáme ji do 2/3 pečícím papírem vystlané formy. Půlku drobenky si schovejte vedle, budeme ji potřebovat. Lehce formujeme a na ni vylijeme tvaroh, který jsme si umíchali z ingrediencí, který poté pokryjeme hojně ovocem. V mém případě jahodami a meruňkami. Poté přišla chvíle na druhou polovinu drobenky. Dáme péci do trouby na 170 stupňů a pečeme zhruba 30 minut. 

Tento dezert chutná nejlépe, až druhý den, kdy je fajnově odleželý a vláčný.

Dobrou chuť!

2015-11-20 Dezerty

Poznámka

Na uvedené množství surovin jsem použila plech velikosti 24x24 cm , celkem bylo 9 větších kousků.

Autor:

Počet porcí
9
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnarozeniny
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI