Dýňovo-mangové cupcakes s meruňkovou čepicí zpět

Ingredience:
pyré (150g dýně + 150g mango)300 gjáhlová mouka200 gpohanková mouka100 g
vejce2 ksrostlinné máslo80 gsoda1 lžička
prášek do pečiva1 lžičkaskořice2 lžičkyjavorový sirup2 lžíce
domácí meruňková marmeláda2 lžícemeruňkový šmakoun200 gpřírodní šmakoun50 g
meruňková přesnídávka100 grýžová smetana50 ml
pyré (150g dýně + 150g mango) 300 g, jáhlová mouka 200 g, pohanková mouka 100 g, vejce 2 ks, rostlinné máslo 80 g, soda 1 lžička, prášek do pečiva 1 lžička, skořice 2 lžičky, javorový sirup 2 lžíce, domácí meruňková marmeláda 2 lžíce, meruňkový šmakoun 200 g, přírodní šmakoun 50 g, meruňková přesnídávka 100 g, rýžová smetana 50 ml

Příprava

Náš Matýsek jde poprvé na karneval. To si žádá něco speciálního. Rozhodla jsem se pro své první cupcakes a protože je čím dál více dětí s alergií na lepek nebo mléko, poprvé jsem pekla z bezlepkové mouky a bez laktózy. Vypadalo to na pořádné fiasko, ale moji dva hlavní ochutnávači málem nenechali ostatním dětem.

Dýni jsem oloupala a pekla na pečícím papíru při 180st asi 30min dozlatova. Po opečení jsem k ní přidala čerstvé mango a vše umixovala na pyré. K vychladlému pyré jsem přidala 2 celá vejce, javorový sirup a rozpuštěné vychladlé máslo. Zvlášť jsem prosela obě mouky s práškem do pečiva, sodou a skořicí a poté obě směsi smíchala dohromady. Plech na muffiny jsem vystlala papírovými košíčky, které jsem plnila do ¾. Pekla jsem na 180st 15min. Na krém jsem do hladka umixovala všechny ingredience.
Po vychladnutí jsem každý cupcake rozkrojila, lehce potřela marmeládou a ozdobila krémem.

2016-02-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
14
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI