Na toasty: | |||||
toastový chleba (bezlepkový chleba Schär Pan Blanco) | 8 plátků | vejce | 2 ks | smetana ke šlehání | 40 ml |
kokosový cukr | 2 lžičky | skořice | 1/4 lžičky | himalájská sůl | špetka |
máslo | na smažení | ||||
Na ozdobu: | |||||
střední jablko | 1 ks | nasekané pistácie | hrst | kokosový cukr | 1 lžíce |
skořice | 1/4 lžičk |
Tato skvělá záležitost vás potěší nejen ke snídani, ale třeba i jako dezert. Místo jablek můžete použít jakékoli vaše oblíbené ovoce a klidně si k těmto francouzským toastům udělejte nějaký lahodný krém nebo domácí šlehačku.
1. V misce si vyšlehám vejce se smetanou, cukrem, skořicí a himálajskou solí. Na pánvi si rozpálíme máslo, toasty obalíme ve vajíčku a na másle je z obou stran osmahneme do zlatova.
2. Jablko si omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na tenké plátky. Cukr si smícháme se skořicí.
3. Hotové toasty si vyskládáme na talíř, posypeme cukrem se skořicí, poklademe jablky a nakonec ozdobíme nasekanými pistáciemi.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI