Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni

Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni

zpět
jméno a příjmení Romana Böhmová
znamení váhy
koníčky Už od mala patřilo vaření k mým největším koníčkům a láska k jídlu a vaření se u mne neustále prohlubuje. Ve volném čase ráda objevuji nové chutě tím, že navštěvuji zajímavé restaurace a foodfestivaly. Mým velkým koníčkem je ale i má práce a cestování. 
sny a cíle Mým největším snem je mít velkou a fungující rodinu, které budu moci vařit svá oblíbená jídla. Z profesního hlediska je to vydání mé vlastní kuchařky a hlavně získání nových zkušeností v oblasti gastronomie.
blog
facebook
youtube
www.naskokvkuchyni.cz
Na skok v kuchyni
Na skok v kuchyni

Můj život byl ze začátku jako každý jiný, dětství jsem prožila v kruhu skvělých lidí a ráda na něj vzpomínám. Díky mé rodině jsem velmi brzy dospěla a stala se ze mne cílevědomá a pracující osoba. První moje úspěšná zkušenost s vařením byla přibližně ve 12 letech, kdy jsem vyzkoušela, pro mě v tu dobu, nové možnosti kuchyně a upekla první domácí pizzu. Pozitivní ohlasy z mé premiéry a z dalších mých experimentů v průběhu následujících let mě posouvaly dál a zvyšovaly ve mně touhu zkoušet nové a zajímavější recepty, než jsem doposud znala. Začala jsem hledat inspiraci v netradičních kuchařkách, časopisech o jídle, českých i zahraničních foodblogách, foodfestivalech, českých i zahraničních restauracích. Své nápady a oblíbené recepty jsem zprvu servírovala na rodinných akcích, kde jsem díky početné rodině mohla mít objektivní názor na výsledky mého snažení. Vždy jsem dostala kladnou zpětnou vazbu a nebylo tomu jinak ani na oslavách mých přátel, kteří ocenili nejen mou improvizaci, ale také nečekané chutě mých pokrmů. Mnoho z jídel jsem zrealizovala po mých cestách (např. jihovýchodní Asie), na nichž jsem sama zažívala pocity slasti v podobě vynikajících a netradičních jídel. V té době jsem vaření přestávala brát jako cestu k nasycení, ale jako vášeň a vnitřní uspokojení. Hlavou mi poletovala myšlenka založit si vlastní blog a nabídnout tak své recepty ostatním nadšencům a milovníkům vaření.

Netrvalo dlouho a vznikl foodblog na stránkách Facebooku a brzy nato blog naskokvkuchyni.cz na webových stránkách. Tato práce mě začala natolik bavit, že jsem jídlo a vaření pojala i z jiné stránky – chtěla jsem ukázat jejich krásu a umění zvnějšku. Jelikož velmi často, jak se říká, „jíme očima“, rozhodla jsem se svá jídla prezentovat ve formě uměleckých fotografií, a proto mám v plánu se přihlásit na kurz foodstylingu. Další mojí aktivitou mimo vaření je ochutnávání jídel z vyhlášených restaurací s originální nabídkou, na které bych ráda psala recenze. Největším mým dosavadním úspěchem byla účast v rádiu Impuls, kde jsem měla příležitost představit mé recepty, a jeden z nich dokonce zazněl z mých úst. Veškeré moje poslání vidím v zajímavé práci, která mě naplňuje a neskutečně baví. A navíc dělám to, co každému člověku na světě může přinést lásku, protože jak všichni víme, „láska prochází žaludkem“. Nemusíte trávit hodiny v kuchyni, abyste ji někomu předali, stačí jen přijít na chuť dobrému vaření a pravá láska může být na světě. Podívejte se na některé z mých receptů a třeba si je zamilujete. A kdo ví, možná se díky nim zamiluje někdo do vás (smích).

Fotogalerie
Recepty kuchaře
Svařené víno

Svařené víno

I když teď nesmím sladké, na tohle se po porodu opravdu těším. Svařené víno totiž miluji. Především tedy to po domácku udělané. Takže první, co asi po porodu udělám je, že si půjdu dát svařák a trdelník, ten mě totiž teď straší i ve snech. Výhodou tohoto receptu je, že si karamelový základ můžete připravit předem a nechat v lednici připravený k použití. Uleželý získá ještě lepší chuť a vůni.

6.10.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Polévka ze zelených fazolek

Polévka ze zelených fazolek

bezlepkový recept

Nikdy by mě nenapadlo, že polévka ze zelených fazolek bude taková dobrota. Aktuálně jsem ji zařadila mezi moje TOP 3 nejoblíbenější krémové polévky. Ještě k tomu se jedná o bezlepkovou variantu. Pokud chcete, aby byla polévka opravdu dietní, nedávejte do ní na konci smetanu ke šlehání.

27.9.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Ovesná kaše se skořicí a jablky

Ovesná kaše se skořicí a jablky

Start do náročného dne bude s touto snídaní příjemnější. Dodá vám energii a zasytí až do oběda. Navíc se dá připravit dopředu a je velmi snadná.

25.9.2017 Doba přípravy: 20 min více info
Bezlepková pizza

Bezlepková pizza

Jednoduchá, rychlá a bezlepková. Pokud nemusíte řešit bezlepkovou dietu, je to pro vás pouze ukázka toho, jakou kombinaci surovin můžete poskládat na klasické těsto na pizzu. Já si ale oblíbila i tuto bezlepkovou verzi.

21.9.2017 Doba přípravy: 60 min více info
Domácí kečup

Domácí kečup

Klasický kečup doma v kuchyni moc nevyužívám. Tohle je ale úplně jiná liga. Můžete ho použít jako základ na domácí pizzu nebo do těstovin, které s touto pochoutkou povýšíte na delikatesu.

18.9.2017 Doba přípravy: 90 min více info
Ricottový koláč s ostružinami

Ricottový koláč s ostružinami

Díky ricottě, která je nedílnou součástí receptu, je koláč nádherně vláčný. Pokud vám zrovna na zahradě nerostou ostružiny, můžete je nahradit malinami, švestkami nebo borůvkami.

11.9.2017 Doba přípravy: 60 min více info
Květákový kuskus s vepřovou panenkou

Květákový kuskus s vepřovou panenkou

bezlepkový recept

Klasický kuskus doma připravuji velmi často. Ke květákovému jsem se poprvé dostala až teď a musím říci, že ho určitě zařadím mezi stálice v mém jídelníčku. Poslouží totiž skvěle jako příloha k jakémukoli masu.

8.9.2017 Doba přípravy: 20 min více info
Souvlaki

Souvlaki

Rychlé, jednoduché a neskutečně dobré. Takové recepty mám nejradši. Navíc vepřová panenka potřebuje pouze minutkovou úpravu, takže nemusíte trávit u grilu nebo v kuchyni dlouhé hodiny. Základem úspěchu jsou jednoznačně čerstvé bylinky, které dodají tomuto pokrmu tu správnou svěžest.

8.9.2017 Doba přípravy: 20 min více info
Koriandrová majonéza

Koriandrová majonéza

V červenci jsme s manželem dostali pozvání do restaurace Gourmet Pauza, která se nachází v Lidické ulici na Andělu. Vzhledem k tomu, že to máme z domova kousek a ještě jsme tuto krásnou restauraci nenavštívili, jedné červencové neděle jsme se vydali ochutnat jejich speciality. Po dlouhé době jsme objevili restauraci, ve které jsme si skvěle pochutnali na všech chodech, dali si k tomu kvalitní víno a poseděli v příjemném prostředí. K jednomu z chodů byla i koriandrová majonéza, která byla dle našeho názoru geniální, proto jsem poprosila majitelku Zuzku o jejich tajný recept.

6.9.2017 Doba přípravy: 10 min více info
Broskvový džem

Broskvový džem

V období dozrávání broskví již několikátý rok s mamkou připravujeme vynikající broskvový džem. Spolu s nevařeným džemem z černého rybízu je v naší rodině nejoblíbenější.

30.8.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Banánová a malinová zmrzlina

Banánová a malinová zmrzlina

Na světě asi není jednoduššího receptu. Základem této úžasně krémové zmrzliny jsou zralé až přezrálé banány. Pak už můžete jen přidávat různé druhy ovoce a udělat si svou vlastní kombinaci. A víte, co je na této zmrzlině úplně nejlepší? Neobsahuje ani smetanu, ani tuk nebo lepek, takže si ji můžeme dopřát bez větších výčitek.

17.8.2017 Doba přípravy: 15 min více info
Avokádový dip

Avokádový dip

Avokádový dip využijete nejen jako přílohu k masu, hodí se také skvěle i na opečené bagetky nebo do tortill.

16.8.2017 Doba přípravy: 10 min více info
Bezlepkové vafle

Bezlepkové vafle

bezlepkový recept

I bez mouky se dají upéct úžasné vafle, které jsou ještě zdokonalené díky přidanému namletému kokosu.

14.8.2017 Doba přípravy: 15 min více info
Meruňkové knedlíky

Meruňkové knedlíky

Vychytaný recept mojí mamky na meruňkové knedlíky je už stálicí v naší rodinné kuchařce. My je tentokrát ještě vylepšili o lahodný tvaroh a mátový cukr, který dodá knedlíkům novou zajímavou chuť.

9.8.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Opilé višně

Opilé višně

Nejen, že těmito višněmi můžete polít vanilkovou zmrzlinu nebo je použít třeba do čokoládového dortu, ony jsou vynikající i samotné. Dejte si jen pozor na to, abyste ihned po požití necestovali autem, protože jsem množstvím Grand Marnier opravdu nešetřila.

3.8.2017 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Granola cups

Granola cups

Granola cups jsou ideální ke snídani, když je naplníte řeckým jogurtem, nebo jako dezert, do kterého můžete použít vyšlehané mascarpone se šlehačkou.

2.8.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Kokosový chia pudink s mátovým cukrem

Kokosový chia pudink s mátovým cukrem

Kokosový chia pudink je skvělým startem vašeho dne. Když se k tomu přidá ještě mátový cukr, budete mít energii na celé dopoledne.

2.8.2017 Doba přípravy: 10 min více info
Rebarborové clafoutis

Rebarborové clafoutis

Tuto neskutečnou dobrotu jsem poprvé ochutnala v Signature Restaurant, která se nachází nedaleko Brna. Od té doby jsem na clafoutis neustále myslela a nakonec jsem se ho odvážila upéct i doma. A věřte, že na tom není vůbec nic složitého.

25.7.2017 Doba přípravy: 45 min více info
Levandulový sirup

Levandulový sirup

Neskutečná vůně, jednoduchá a rychlá příprava, to vše je levandulový sirup. Levandule právě krásně kvete, a proto ani vy neváhejte a vyrobte si z ní domácí sirup. Nejen, že tím překvapíte návštěvu, ale v dárkovém balení ho můžete věnovat i jako dárek.

20.7.2017 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Skořicoví šneci

Skořicoví šneci

Základem je kynuté těsto, ze kterého běžně dělám vánočky nebo mazance. Jeho použití je ale velice univerzální. Tentokrát jsem z něj vytvořila skořicové šneky, které ocení především vaše děti. Podávat je můžete ještě vlažné, ale chutnají skvěle i za studena.

14.6.2017 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Čokoládové mini bábovky

Čokoládové mini bábovky

Bábovka není dezert, který bych dělala nějak často. Vždycky jsem měla pocit, že je to trochu taková "nudná" klasika. Když se mi ale do rukou dostaly formičky na mini bábovky, rozhodla jsem se tradiční dezert trochu povýšit. Myslím, že tyto mini bábovky rozhodně žádná nuda nejsou a určitě zaujmou i vaše blízké, pokud jim je doma o víkendu upečete.

13.6.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Bezlepkové čokoládové brownies

Bezlepkové čokoládové brownies

bezlepkový recept

Brownies jsou naprosto jedinečná záležitost. Když jsou k tomu ještě bezlepkové, o to je moje radost z tohoto receptu ještě větší. Na zdobení můžete použít naprosto cokoli. Já k čokoládovým dezertům ráda páruji maliny, protože jejich kyselost se krásně snoubí s chutí sladké čokolády.

6.6.2017 Doba přípravy: 60 min více info
Karamelový dezert s mascarpone a malinami

Karamelový dezert s mascarpone a malinami

Byl pozdní večerprvní májvečerní máj, byl lásky čas. Když už tu máme v květnu ten svátek zamilovaných, mám pro vás recept na rychlý dezert, do kterého se zamilujete stoprocentně. 

16.5.2017 Doba přípravy: 15 min více info
Čokoládové sušenky s lentilkami

Čokoládové sušenky s lentilkami

Pokud chcete udělat radost svým dětem, určitě vyzkoušejte tyto hravé sušenky s lentilkami.

24.4.2017 Doba přípravy: 20 min více info
Fenyklový krém

Fenyklový krém

Fenykl je v obchodech již běžně k dostání, ale v našich kuchyních se používá zřídka. Já ho miluji jak do salátů, tak do krémových polévek. Fenykl má řadu pozitivních účinků. Například podporuje správnou funkci střev a působí proti nadýmání. Polévka z fenyklu je naprostý zázrak.

27.3.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Tiramisu

Tiramisu

Tento klasický italský dezert má mnoho podob. Já jsem si oblíbila tuto základní verzi, která je opravdu božská.

21.3.2017 Doba přípravy: 20 min více info
Ricottové lívance

Ricottové lívance

Díky ricottě jsou tyto lívance krásně nadýchané a jako bonus je v nich minimum mouky. Já na ně použila svařené borůvky a zakysanou smetanu, vy si ale můžete zvolit svoji oblíbenou kombinaci.

8.3.2017 Doba přípravy: 15 min více info
Mini cheesecakes

Mini cheesecakes

Tento jednoduchý a velmi efektní dezert můžete připravit den dopředu a pak už stačí ho jen naservírovat. I když třeba nejste úplně v pečení zdatní, díky krátkému videu, které jsme pro vás k tomuto receptu natočily, ho zvládnete hravě.

6.3.2017 Doba přípravy: 45 min více info
Slané tartaletky se špenátem

Slané tartaletky se špenátem

Chcete připravit pro návštěvu něco opravdu lahodného, rychlého a přitom zdravého? Tyto slané tartaletky jsou k tomu jako stvořené. Základem je mrkvové těsto, které můžete naplnit vaší oblíbenou směsí surovin.

6.3.2017 Doba přípravy: 45 min více info
Bezlepkový švestkový crumble

Bezlepkový švestkový crumble

bezlepkový recept

Tento rychlý a velmi lahodný dezert ve vás vyvolá vzpomínky na pozdní léto, kdy si můžete nasbírat čerstvé švestky přímo ze stromu. Vy ale nemusíte čekat až do léta a švestkový crumble si můžete vychutnat hned.

27.2.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Salát se sušenými rajčaty, kroupami a malinovou zálivkou

Salát se sušenými rajčaty, kroupami a malinovou zálivkou

vegetariánský recept

Mám ráda rychlé večeře a vzhledem k tomu, že se v posledních měsících snažím jíst zdravě, je pro mě nejjednodušší si připravit zdravý salát. Když k tomu přidáte pekanové ořechy a kroupy, budete se oblizovat blahem.

22.2.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Tartaletky s mascarpone a citrónovým krémem

Tartaletky s mascarpone a citrónovým krémem

Tartaletky jsou naprosto úžasný dezert. Můžete je totiž naplnit jakýmkoli vaším oblíbeným krémem a máte hotovo. Korpusy si klidně můžete udělat den dopředu a v den vaší návštěvy máte hotovo během několika minut. Tartaletky můžete zdobit oblíbeným ovocem, jedlými květy nebo nasekanými pistáciemi.

21.2.2017 Doba přípravy: 90 min více info
Domácí nutella

Domácí nutella

bezlepkový recept

Já osobně nutellu nejím vůbec, ale manžel je na ní tak trochu závislý. Když se ale teď pustil do zdravého stravování, snažila jsem se vymyslet variantu, aby se nutelly nemusel úplně vzdát. Vyzkoušela jsem tuto variantu a sklidila pochvalu.

7.2.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Čokoládová pěna s višněmi

Čokoládová pěna s višněmi

Protože se pomalu ale jistě blíží Valentýn, mám tu pro vás tip na čokoládovou pěnu. Nezapomeňte ale dávat svoji lásku najevo svým blízkým každý den, proto nemusíte čekat na 14. února a můžete si udělat tuto dobrotu již dnes.

27.1.2017 Doba přípravy: 20 min více info
Pomerančová sůl

Pomerančová sůl

Pomerančová sůl se hodí nejen k rybám a mořským plodům, ale i na dochucení salátů a steaků. Vhodná je i jako jedlý dárek pro vaše blízké. Její chuť a vůně vás prostě a jednoduše nadchne.

19.1.2017 Doba přípravy: 60 min více info
Kaše z quinoi

Kaše z quinoi

Quinou jsem doposud používala jen pufovanou. Když jsem ale zjistila, že ji mohu využít nejen jako přílohu k masu, ale i jako vynikající základ dne, zařadila jsem ji do svého jídelníčku nastálo.

17.1.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Recept na klasickou tvarohovou bábovku nesmí na blogu chybět. Tento jsem dostala od kamarádky z Tábora a bábovka je opravdu krásně vláčná. Příště ji zkusím udělat z klasického másla a špaldové mouky. Uvidíme, zda bude recept fungovat i tak.

17.1.2017 Doba přípravy: 60 min více info
Domácí Bounty tyčinky

Domácí Bounty tyčinky

Spotřeba tyčinek Bounty u nás v posledních měsících nějak vzrostla. Můj manžel je vyměnil za sušenky Knoppers, proto jsem se rozhodla, že mu je udělám v domácí variantě.

12.1.2017 Doba přípravy: 45 min více info
Rýže s hovězím masem a zeleninou

Rýže s hovězím masem a zeleninou

Lednové číslo magazínu Na skok v kuchyni je plné rad, jak se vypořádat s kily navíc. Zde mám pro vás vynikající dietní jídlo, které si můžete bez výčitek dopřát.

9.1.2017 Doba přípravy: 60 min více info
Salát s prosciutto a sýrem babybel

Salát s prosciutto a sýrem babybel

Když už je leden plný zdravých jídel a hubnutí, chtěla bych vám představit večeři, která je v mém jídelníčku jedna z mých nejoblíbenějších.

5.1.2017 Doba přípravy: 10 min více info
Mangovo-ananasové smoothie s kokosovým mlékem

Mangovo-ananasové smoothie s kokosovým mlékem

Pokud jste na Vánoce hřešili, je správný čas do sebe dostat pořádnou dávku vitamínů. Toto je moje nejoblíbenější kombinace ovoce ve smoothie. Pokud máte rádi chia semínka nebo třeba goji, určitě můžete do smoothie také přidat.

2.1.2017 Doba přípravy: 10 min více info
Čokoládové truffles s lyofilizovanými malinami

Čokoládové truffles s lyofilizovanými malinami

Když se mi poprvé do ruky dostaly lyofilizované maliny, přemýšlela jsem, jaký recept s nimi vymyslím. V tomto vánočním období, kdy se v každé rodině peče cukroví, mě napadlo v rozdrcených malinách obalit čokoládové truffles. Spojení hořké čokolády a kyselých malin je úžasné.

22.12.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Špenátová palačinka s uzeným lososem

Špenátová palačinka s uzeným lososem

Když jsem si poprvé doma udělala tyto špenátové palačinky, byla jsem úplně nadšená. Nejen, že krásně vypadají, ale jejich chuť je hrozně zajímavá. Náplň si můžete udělat podle vlastní chuti, já do tohoto receptu zvolila kombinaci špenátu a lososa.

14.12.2016 Doba přípravy: 15 min více info
Zdravé banánové tyčinky

Zdravé banánové tyčinky

Letos se mi podařilo dostat se do zdravého režimu již před koncem roku. Slíbila jsem si, že si nedám žádná novoroční předsevzetí a vrhla jsem se na to již v říjnu. Určitě nedržím žádné diety, ale snažím se najet na zdravější životní styl, ke kterému jsem přidala cvičení s Jillian Michaels. Tyto banánové tyčinky si můžete udělat a máte na několik dní perfektní svačiny.

9.12.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Koláč s brusinkami a mákem

Koláč s brusinkami a mákem

Tentokrát jsem pro Lidl vytvořila recept na sv. Martina. Zvolila jsem neobvyklou kombinaci kakaa, brusinek a máku. 

15.11.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Těstoviny s ricottou a avokádem

Těstoviny s ricottou a avokádem

Avokádo mám tak ráda, že bych si ho nejraději dala do každého jídla. Do každého se ale nehodí, tak jsem ho použila alespoň do těstovin.

11.11.2016 Doba přípravy: 20 min více info
Kuře na pomerančích s kokosovým mlékem

Kuře na pomerančích s kokosovým mlékem

Potřebujete chutné jídlo na nedělní oběd? Mám tu pro vás recept na kuře na pomerančích, u kterého nestrávíte dlouhé hodiny v kuchyni.

8.11.2016 Doba přípravy: 90 min více info
Bezlepkový limetkový koláč

Bezlepkový limetkový koláč

bezlepkový recept

Díky tomu, že můj synovec má bezlepkovou dietu, snažím se co nejvíce se zajímat o nové bezlepkové produkty. Když jsem od firmy Nutrifree dostala několik bezlepkových výrobků na vyzkoušení, neváhala jsem a zkusila upéct jednoduchý koláč.

7.11.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Bulgur se špenátem

Bulgur se špenátem

vegetariánský recept

Často se potýkám s problémem, že nevím, co manželovi uvařit do práce. Jelikož si jídlo nemůže nikde ohřát, je to těžký úkol vymyslet pokrm, aby chutnal dobře i studený. Bulgur je pro to ale jako stvořený.

7.11.2016 Doba přípravy: 20 min více info
Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Když nevím, čím bych ozdobila jednoduchý dort a nemám zrovna při ruce čerstvé ovoce, připravím si sněhové pusinky. Můžete na ně použít i gelové barvivo a upéct si je ve své oblíbené barvě.

11.10.2016 Doba přípravy: 90 min více info
Alsaský slaný koláč

Alsaský slaný koláč

Před nedávnem jsem navštívila kurz grilování se značkou Weber, kde nás šéfkuchař naučil právě tento koláč. Já jsem si recept trochu upravila a sepsala ho pro vás.

10.10.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Tuňákovou pomazánku jsme doma dělali už v době, když jsem byla úplně malá. Od té doby, co jsem se odstěhovala od rodičů, ji téměř nedělám, protože můj manžel ji nenávidí. Když jsem ale jako dárek dostala obrovské balení tuňáka v konzervě, rozhodla jsem se zase vzpomínky na dětství obnovit.

6.10.2016 Doba přípravy: 10 min více info
Dýňová polévka

Dýňová polévka

Sezóna dýní je v plném proudu. U nás teď frčí nejvíce odrůda Hokkaido. Jakou máte nejraději vy?

4.10.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Bezlepková pizza Margherita

Bezlepková pizza Margherita

bezlepkový recept

Jak jsem vám slíbila, zaměřím se teď na blogu více na bezlepkové recepty a recepty pro děti. Tento recept spojuje obojí. Z vlastní zkušenosti vím, že se s bezlepkovou moukou bývá problém. Proto jsem pro vás vyzkoušela bezlepkovou směs na pizzu od značky Nutrifree a musím říci, že s těstem se velmi dobře pracovalo a i výborně chutnalo. Já jsem připravila základní variantu pizzy, ale vy si doma můžete udělat pizzu podle vlastní fantazie.

19.9.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Domácí švestková povidla

Domácí švestková povidla

Díky letošní hojné úrodě švestek jsem vyhrabala ve staré kuchařce tradiční recept na domácí švestková povidla podle mojí babičky.

7.9.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Tortilla Wrap

Tortilla Wrap

Nový školní rok je za dveřmi a já jsem pro vás připravila tip na školní svačinu, ze které budou vaše děti nadšené. Jedná se o tortilly, které připravíte za necelých 10 minut.

1.9.2016 Doba přípravy: 10 min více info
Mangová zmrzlina

Mangová zmrzlina

V srpnovém čísle časopisu Cosmopolitan můžete najít můj recept na domácí mangovou zmrzlinu. K receptu vám přináším i video, podle kterého se vám zmrzlina bude připravovat ještě jednodušeji. Velké poděkování patří Kubovi z Tartaletka, který video natočil a zpracoval. Pokud ještě neznáte jejich blog, určitě se mrkněte a můžete si u nich objednat nějaký z jejich neskutečně dobrých koláčů.

23.8.2016 Doba přípravy: 20 min více info
Smoothie bowl

Smoothie bowl

Když jsem si poprvé vyzkoušela blender Keenwood, byla jsem nadšená. Od té doby ho používám téměř každý den. Je to takový můj pomocník pro všechno. A protože mám ještě nějakou tu zásobu borůvek, vyzkoušela jsem pro vás udělat smoothie bowl. Ideální je ke snídani nebo k dopolední svačině.

17.8.2016 Doba přípravy: 10 min více info
Focaccia s olivami a tymiánem

Focaccia s olivami a tymiánem

vegetariánský recept

Mám tu pro vás aktualizovaný recept na foccaciu, který jsem doplnila o variantu se sušenými rajčaty a rozmarýnem. Pokud jednou focacciu zkusíte, budete si ji pak připravovat pořád. A jako překvapení mám pro vás video, které vám určitě vaření usnadní.

17.8.2016 Doba přípravy: 90 min více info
Mini Pavlova s citronovým krémem a ovocem

Mini Pavlova s citronovým krémem a ovocem

Ve třetím díle Letního vaření s Barčou a Romčou pro Fagor jsem si pro vás připravila letní dezert Mini Pavlova. Jako ozdobu můžete použít cokoli vás napadne. Já jsem pro tentokrát zvolila můj oblíbený citronový krém – Lemon Curd, domácí šlehačku a čerstvé ovoce.

11.8.2016 Doba přípravy: 90 min více info
Zmrzlinový sandwich

Zmrzlinový sandwich

Venku je nádherné počasí a proto jsem si pro vás připravila zmrzlinový sandwich. Jeho výhodou je rozhodně to, že si ho můžete naplnit svou oblíbenou příchutí zmrzliny.

10.8.2016 Doba přípravy: 20 min více info
Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Dnes jsem si pro vás připravila starý rodinný recept na ořechové rohlíčky, které podle něj děláme již mnoho let. Je u nás stejně oblíbený jako medové řezy a rohlíčky můžete využít i jako vánoční cukroví.

5.8.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Letní salát s krevetami, fenyklem a granátovým jablkem

Letní salát s krevetami, fenyklem a granátovým jablkem

Když se řekne léto, vybaví se mi lehké letní jídlo v podobě salátu s mořskými plody. Tentokrát jsem pro vás zvolila neobvyklou kombinaci krevet a granátového jablka, které je zásobárnou antioxidantů.

5.8.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Tapas

Tapas

Když se řekne Španělsko, okamžitě se mi vybaví  tapas. Mám totiž moc ráda tento způsob stravování, když se všichni sejdete u stolu a každý si může vzít, na co má chuť. Jedná je o tzv. jednohubky. A čím jednodušší, tím oblíbenější. Mezi nejznámější patří například sýr manchego, kvalitní zelené a černé olivy, pražené mandle, pečené papriky nebo ančovičky. Samozřejmě nesmí chybět ani španělská šunka jamón nebo pálivé chorizo. Mezi tapas, které jsou náročnější na přípravu, patří třeba krevety na česneku, smažené kalamáry, tradiční španělská tortilla, či škeble na víně. Já jsem si pro vás připravila několik druhů tapas, které patří mezi mé nejoblíbenější. A protože právě v Lidlu probíhá Španělský týden, máte dobrou příležitost si doma udělat tapas podle vaší chuti.

3.8.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Čokoládový fondant

Čokoládový fondant

Mám tu pro vás první díl ze seriálu Vaříme se Santini Garden. Dostala jsem totiž tu možnost si jeden den vyzkoušet vařit s profesionálem v úžasné restauraci Santini Garden, kterou najdete nedaleko Pražského hradu. Dnes si podle šéfkuchaře připravíme můj oblíbený dezert – čokoládový fondant.

3.8.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Borůvkové smoothie s kokosovým mlékem

Borůvkové smoothie s kokosovým mlékem

Jednoduché, rychlé, zdravé a hlavně neskutečně dobré smoothie. Využijte právě probíhající sezóny borůvek a dodejte tělu denní dávku vitamínu C.

2.8.2016 Doba přípravy: 10 min více info
Domácí melounová limonáda

Domácí melounová limonáda

S kamarádkou Barčou z blogu Detox chutně jsme dostaly příležitost vymyslet letní vaření se spotřebiči Fagor. Jedná se o čtyřdílný seriál, který bude zakončený společným grilováním. Já jsem si pro vás v těchto parných dnech připravila osvěžující melounovou limonádu. A pokud si chcete z limonády udělat letní drink, stačí do něj přidat trochu bílého rumu.

27.7.2016 Doba přípravy: 10 min více info
Řecký salát

Řecký salát

Když si vzpomenu na loňskou dovolenou v řeckém městečku Parga, vždy se mi vybaví řecký salát. I když má Řecko spoustu vynikajících jídel, tento jednoduchý salát je pro mě jedničkou.

20.7.2016 Doba přípravy: 10 min více info
Cheesecake s borůvkami

Cheesecake s borůvkami

Tento dezert si musí zamilovat snad každý. Kombinace smetanového dezertu s karamelovými sušenkami a borůvkami je naprosto skvělá.

18.7.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Borůvkové lívance s javorovým sirupem

Borůvkové lívance s javorovým sirupem

Borůvky jsou teď všude kolem nás. Proč je nezkusit právě do lívanců?

12.7.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Domácí kokosová zmrzlina

Domácí kokosová zmrzlina

Léto nám právě začíná a já tu mám pro vás domácí kokosovou zmrzlinu. Nejen, že je strašně jednoduchá, ale je i neskutečně dobrá. Na fotce můžete vidět i domácí mangovou zmrzlinu, na kterou bude brzy také recept.

1.7.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Jahodová galetka s rebarborou a mátovým cukrem

Jahodová galetka s rebarborou a mátovým cukrem

Pokud nemáte při ruce jahody nebo rebarboru, galetka se dá upéct naprosto se vším. Můžete použít třeba borůvky, maliny, povidla, jablka nebo třeba meruňky. Moje nejoblíbenější kombinace jsou ale sladké jahody a kyselá rebarbora. No a mátový cukr tomu všemu dodá šmrnc.

30.6.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Těstoviny Funghetto s krevetami

Těstoviny Funghetto s krevetami

Mezi další výzvu portálu Blogerky.cz, kde jsem se mimochodem stala objevem měsíce června, patří výzva společnosti Adriana. Před několika dny jsem obdržela balíček těstovin a měla za úkol vymyslet letní recept s těstovinami. A to bych nebyla já, kdybych do něj nezakomponovala moje milované krevety.

22.6.2016 Doba přípravy: 15 min více info
Svatební koláčky

Svatební koláčky

Sice mi chvíli trvalo, než jsem se po svatbě dostala do běžného režimu, ale jsem zpět. A rozhodně vás nemohu ochudit o recept na svatební koláčky, které se nám opravdu povedly. Jsou i po několika dnech vláčné a chutnají opravdu skvěle. Připravila jsem pro vás i recept na všechny náplně, které jsme do nich dělaly. Speciální dík patří mé mamce, která náplně vyladila do posledního detailu a ségře Martě a kamarádce Elišce, které je s námi do noci pekly.

14.6.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Bezový sirup

Bezový sirup

Sezóna bezu je právě v plném proudu. Už jste zkoušeli domácí bezový sirup? Pokud ne, vyzkoušejte můj rychlý recept. Hotový sirup pak stačí zalít perlivou vodou, zasypat kostkami ledu a osvěžující letní drink je na světě.

9.6.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Svatební dort – Naked Cake

Svatební dort – Naked Cake

To se vám všechno tak nějak seběhne těsně před svatbou. Když mě při plánování svatby všichni odrazovali od toho, abych si dort pekla sama, dala jsem jim za pravdu. Nakonec to dopadlo tak, že mi paní na poslední chvíli ze zdravotních důvodů pečení dortu odřekla. Tak jsem to svedla na osud a dort je nakonec stejně v naší režii. Naštěstí jsme měli ještě dostatek času na to si ho alespoň jednou vyzkoušet. To bylo ale dohadů. Jednopatrový, dvoupatrový, třípatrový. S čokoládovým nebo světlým krémem. Nakonec jsme zvolili variantu čokoládového korpusu se světlým krémem. Ale nebojte, ten by pro všechny hosty nestačil, takže budeme nakonec dělat ty dorty tři. Jeden bezlepkový mandlový korpus s čokoládovým krémem, druhý čokoládový korpus se světlým krémem a třetí čokoládový korpus s čokoládovým krémem. Každý bude jinak ozdobený.

Dnes tu mám pro vás recept na ten základní se světlým krémem, který už si můžete dozdobit podle svých představ. My vyzkoušeli jednu variantu s maceškami a druhou s čerstvým ovocem a mátou.

3.6.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Byla jsem vybrána do další výzvy z portálu Blogerky.cz. Tentokrát bylo za úkol vymyslet recept s použitím balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou. Zhruba před 14 dny mi přišel balíček, ve kterém byly dva balzamikové krémy – BBQ a Chili. Dlouho jsem nad receptem přemýšlela a snažila se vymyslet něco, co by si doma mohl udělat naprosto každý. V tu chvíli mne napadla má oblíbená příloha – cibulová marmeláda. Používám ji například do burgerů, jako přílohu ke grilovanému masu, nejlepší je ale v kombinaci s kvalitními sýry.

20.5.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Chipsy z červené řepy

Chipsy z červené řepy

Asi každý má večer u televize chuť na něco dobrého. Vždy to nemusí být ale slané bramborové chipsy. Dá se zobat i zdravě. Připravte si podle mého receptu chipsy z červené řepy a už nemusíte mít výčitky, že večer hřešíte něčím nezdravým.

13.5.2016 Doba přípravy: 45 min více info
Domácí malinová limonáda

Domácí malinová limonáda

Teploměry konečně ukazují vyšší teploty a sluneční paprsky se nám objevují stále častěji. Začíná nám čas domácích grilovaček a pikniků. A k tomu je zapotřebí i dobré domácí limonády.

12.5.2016 Doba přípravy: 10 min více info
Mangovo-špenátové smoothie s chia a goji

Mangovo-špenátové smoothie s chia a goji

Asi před týdnem mi přišel od společnosti Alpro balíček se čtyřmi druhy nápojů. Jednalo se o výzvu, kterou společnost Alpro zadalo blogerkám, aby vymyslely co nejlepší smoothie. Balíček obsahoval kokosový, mandlový, mandlový neslazený a ovesný nápoj. A protože moje nejoblíbenější kuchyně je asijská, volba byla jasná – kokosový nápoj. Snažila jsem se vymyslet smoothie, které bude obsahovat jak ovoce, tak i zeleninu. Dlouho jsem přemýšlela nad správnou kombinací chutí a po několika smoothie, které jsem vyzkoušela, mi jako vítězná vyšla tato kombinace.

4.5.2016 Doba přípravy: 10 min více info
Ravioly z červené řepy s kozím sýrem

Ravioly z červené řepy s kozím sýrem

Máte rádi fingerfood? Pokud ano, připravila jsem pro vás recept na Ravioly z červené řepy s kozím sýrem.

12.4.2016 Doba přípravy: 20 min více info
Ovocné smoothie

Ovocné smoothie

Přísun vitamínů je nutný každý den. Já vitamíny nejraději do těla dostávám pomocí smoothie, ať už ke snídani nebo ke svačině.

21.3.2016 Doba přípravy: 10 min více info
Chléb s avokádem, vajíčkem a červeným pepřem

Chléb s avokádem, vajíčkem a červeným pepřem

Tato zdravá snídaně vám nastartuje metabolismus a vy budete mít energie na rozdávání. Důležité ale je si snídani vychutnat v klidu a soustředit se pouze na jídlo. Udělejte si na snídani alespoň 15 minut a uvidíte, že pak bude váš den o něco příjemnější.

18.3.2016 Doba přípravy: 10 min více info
Fingerfood: Losos s avokádem na míchaném salátku

Fingerfood: Losos s avokádem na míchaném salátku

Poslední dobou nejraději připravuji fingerfood. Udělám vždy několik druhů a návštěva si může ochutnat, na co má zrovna chuť. Jedná se o velmi jednoduchý recept, který máte připravený během deseti minut.

26.2.2016 Doba přípravy: 10 min více info
Palačinky s čerstvým ovocem

Palačinky s čerstvým ovocem

Když je o víkendu čas, ráda si přivstanu a svému příteli připravím palačinky. A protože jsem doma měla zrovna jahody a maliny, pustila jsem se do moji nejoblíbenější verze – palačinek s čerstvým ovocem. Základní těsto dělám podle mého oblíbence Donala Skehana. Vyzkoušela jsem již několik receptů na palačinková těsta, tohle je ale prostě nejlepší.

23.2.2016 Doba přípravy: 20 min více info
Pečená cizrna v javorovém sirupu

Pečená cizrna v javorovém sirupu

Taky máte občas chuť si večer k televizi vzít nějaké zobání? Pokud ano, určitě vyzkoušejte pečenou cizrnu. Můžete si ji připravit naslano nebo nasladko. Variací je neskutečné množství. Já jsem pro vás připravila recept na pečenou cizrnu s javorovým sirupem.

23.2.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Domácí máslové sušenky

Domácí máslové sušenky

Jako vánoční dárek jsem od kamarádů dostala krásný embosovaný váleček. K jeho vyzkoušení jsem se ale dostala až v únoru. To je pěkná ostuda. Ale jak se říká, lepší někdy, než nikdy. A tak jsem se pustila do domácích máslových sušenek, které potěší nejen vaše blízké, ale i nečekanou návštěvu.

18.2.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Kuřecí kousky s ananasem

Kuřecí kousky s ananasem

V poslední době mi spousta lidí říká, že je pro ně vaření jen povinností. Prý mě obdivují za to, že dokážu stát za plotnou i několik hodin. Jenže to je také tím, že já vařit nemusím, proto vařím s radostí. A nemyslete si, také jsou dny, kdy se mi do toho vůbec nechce. Dnes tu mám pro vás jednu rychlovku. Jedná se o úplně obyčejné jídlo, ale myslím si, že mnohým z vás bude chutnat.

4.2.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Rillettes

Rillettes

Od krájení masa k plnění sklenic sice uběhne několik hodin, ale výsledek pak stojí za to. Rillettes (čti rijet) jsou francouzskou specialitou, kterou můžete věnovat jako dárek nebo uschovat v lednici, kde vám maso vydrží několik týdnů.

21.12.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Hovězí tacos s guacamole

Hovězí tacos s guacamole

Máme tu další z receptů mexické kuchyně. Tentokrát to jsou tacos. Můžete je připravit s hovězím trhaným masem nebo jednoduše s kuřecím. Kdo má rád pálivější jídla, doporučuji přidat ještě mexickou pálivou salsu.

17.12.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Hovězí Enchiladas s avokádem a salsou

Hovězí Enchiladas s avokádem a salsou

Pokud máte mlsný jazyk a nevadí vám trocha pálivého jídla, Enchiladas je tou správnou volbou. Díky Martinu Polačkovi jsem měla tu možnost si přímo v Mexicali Mercado vyzkoušet několik mexických jídel. Tato kuchyně je neskutečně barevná a chuťově zajímavá. A tuto pochoutku máte hotovou do půl hodiny. Všechny suroviny můžete sehnat přímo v Mexicali Mercado.

10.12.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Chocolate Truffles

Chocolate Truffles

Čokoládové lanýže

Další z vánočních receptů je tady. Truffles můžete využít jako vánoční cukroví nebo jako jedlý dárek pro své přátele. Stačí je jen hezky zabalit do krabičky. Ten, kdo miluje čokoládu, se do těchto kuliček zamiluje. Nemusíte je obalovat pouze v kakau. Zde můžete využít svoji fantazii a můžete obalovat v tom, co máte rádi. Vynikající jsou například nasekané pistácie.

7.12.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Citrónový krém (Lemon Curd)

Citrónový krém (Lemon Curd)

Tento neskutečně dobrý krém se hodí do mnoha pokrmů. Nejčastěji je používán do palačinek, makronek, koláčů, dortů, ale také do vánočního cukroví. Pokud se vám nechce trávit čas v kuchyni, můžete ho dnes již v mnoha obchodech zakoupit. Jeho příprava je ale tak jednoduchá, že vám nezabere ani půl hodiny. Krém pak můžete uchovávat ještě dlouho v lednici.

4.12.2015 Doba přípravy: 15 min více info
Špenátový krém s parmazánem

Špenátový krém s parmazánem

V tomto počasí je důležité tělo něčím pořádně prohřát. Proto mám v zimním období nejraději husté polévky, které mě skvěle zasytí a taky pěkně zahřejí. Navíc špenát obsahuje velké množství vitamínu a má pozitivní vliv na naši nervovou soustavu – pomáhá zlepšovat náladu, zahání stres a únavu, což ve stresovém období před Vánoci potřebuje teď asi každý.

24.11.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Červená řepa s balzamikovým krémem a mozzarellou

Červená řepa s balzamikovým krémem a mozzarellou

vegetariánský recept

Poslední dobou nemám moc času na přidávání nových receptů (to se ale budu snažit během příštích týdnů napravit). Připravujeme se totiž na Gastrofest v Českých Budějovicích, který mne momentálně ještě s mou prací zaměstnává na 200 %. Mám tu ale v zásobě jednoduchý recept na lehkou večeři. A když si ještě řepu uvaříte den dopředu, máte večeři během pěti minut hotovou. A co je důležité, řepa je neskutečně zdravá.

11.11.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Losos s pomerančovo-medovou omáčkou, černým sezamem a domácími bramborovými chipsy

Losos s pomerančovo-medovou omáčkou, černým sezamem a domácími bramborovými chipsy

Protože je poslední dny neustále pod mrakem, musíme do těla dostat vitamín D jiným způsobem než pomocí sluníčka. A ryby jsou jeho velmi dobrým zdrojem.

21.10.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Celozrnný bulgur s fenyklem, avokádem a granátovým jablkem

Celozrnný bulgur s fenyklem, avokádem a granátovým jablkem

vegetariánský recept

Konečně je tu slibovaný recept na bulgur a já jsem z něho naprosto unešená. Je to lehké jídlo, které si můžete dát klidně i studené. Kombinace fenyklu a avokáda je skvělá a granátové jablíčko dodá pokrmu na svěžesti. Tak vzhůru do vaření.

21.10.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Hráškový krém s opečenou slaninou

Hráškový krém s opečenou slaninou

Je právě sezóna hrášku a proto jsme si připravily tuto osvěžující lehkou (bezlepkovou) polévku. Samozřejmě je možné použít i mražený hrášek a výsledek bude stejně dobrý. Důležité je ale mít kvalitní slaninu, ta polévce dodá ten správný šmrnc.

15.10.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Hovězí carpaccio s rukolou, parmazánem a plody kapary

Hovězí carpaccio s rukolou, parmazánem a plody kapary

Vynikající předkrm, který zcela jistě nadchne vaši druhou polovičku nebo návštěvu. Důležité je mít hlavně kvalitní maso. Maso doporučuji zakoupit v Naše Maso nebo u pana Kšány na Břevnově.

15.10.2015 Doba přípravy: 20 min více info
Pečená dýně s parmazánem a bazalkovým dipem

Pečená dýně s parmazánem a bazalkovým dipem

Za chvíli nám začne sezóna dýní Hokkaido, a tak tu máme s předstihem jeden recept na nejjednodušší přípravu dýně. A protože v jednoduchosti je krása, doplnila jsem pečenou dýni jednoduchým dipem s bazalkou.

15.10.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Špízy z vepřové panenky se šafránem a šalvějovým dipem

Špízy z vepřové panenky se šafránem a šalvějovým dipem

Grilovací sezóna už dávno začala a já přicházím s receptem na vynikající špízy se šafránem, které zcela jistě rozšíří váš grilovací seznam receptů.

15.10.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Medové řezy

Medové řezy

Jakákoli naše rodinná oslava se u nás neobejde bez proslulých medových řezů mojí sestry Martiny. Je to už prostě taková tradice.

15.10.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Smažené kalamáry s chilli a vločkovou solí

Smažené kalamáry s chilli a vločkovou solí

Skvělý a rychlý recept, ke kterému mne inspiroval můj oblíbený foodblogger Donal Skehan.

15.10.2015 Doba přípravy: 20 min více info
zpět na home stranu
Články
Quinoa

Quinoa

Zázračná quinoa, pseudoobilnina plná přírodní síly, představuje novou generaci zdravé kuchyně. Své kořeny zapustila v jihoamerických Andách, odkud se dostala až k nám a stala se součástí našeho jídelníčku. Stejně jako staří Inkové, i my využíváme její blahodárné účinky a rozplýváme se nad její chutí.

22.2.2017 více info
Tipy a rady: Himalájská sůl a její výhody

Tipy a rady: Himalájská sůl a její výhody

Používáte v kuchyni růžovou himalájskou sůl? Pokud ne, běžte co nejdříve na internet nebo do specializované prodejny a kupujte, protože cena se pohybuje již od 60 Kč/půl kila a její příznivé účinky jsou k nezaplacení.

13.1.2017 více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI