Domácí švestková povidla zpět

Ingredience:
švestky3 kgocet125 mlcukr krupice750 - 1000 g
mletá skořice1 lžičkarum1 dclvanilkový extrakt několik kapek
švestky 3 kg, ocet 125 ml, cukr krupice 750 - 1000 g, mletá skořice 1 lžička, rum 1 dcl, vanilkový extrakt několik kapek

Příprava

Díky letošní hojné úrodě švestek jsem vyhrabala ve staré kuchařce tradiční recept na domácí švestková povidla podle mojí babičky.

1) Švestky vypeckujte a pokrájejte. Zasypte je cukrem (množství cukru volte dle sladkosti švestek) a zalijte octem.

2) Nechte v uzavřené nádobě odležet do druhého dne.

3) 1. varianta: Švestky hodinu povařte na sporáku a poté dejte do předehřáté trouby na 160 stupňů péct na 3 hodiny.

    2. varianta: Švestky dejte do multicookeru a na funkci dušení nechte 5 hodin péct.

4) Švestky rozmixujte ponorným mixérem, přidejte rum, skořici a vanilkový extrakt.

5) Ještě horká povidla plňte do sklenic, otočte na 5 minut víčkem dolů, poté obraťte zpět a nechte zcela vychladnout.

2016-09-07 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI