Čokoládové mini bábovky zpět

Ingredience (10 mini bábovek):
hladká mouka135 gpráše do pečiva1 lžičkahimalájská sůl špetka
třtinový cukr180 gsilná káva170 mlHera (rozpuštěná)110 g
kvalitní kakao + na vymazání formiček55 gvanilkový extrakt několik kapeknasekané pekanové ořechy hrstka
Krém:
kvalitní hořká čokoláda (70%)100 glikér Grand Marnier2 lžícesmetana ke šlehání60 ml
Na ozdobu:
lyofilizované maliny dle chuti
hladká mouka 135 g, práše do pečiva 1 lžička, himalájská sůl špetka, třtinový cukr 180 g, silná káva 170 ml, Hera (rozpuštěná) 110 g, kvalitní kakao + na vymazání formiček 55 g, vanilkový extrakt několik kapek, nasekané pekanové ořechy hrstka, kvalitní hořká čokoláda (70%) 100 g, likér Grand Marnier 2 lžíce, smetana ke šlehání 60 ml, lyofilizované maliny dle chuti

Příprava

Bábovka není dezert, který bych dělala nějak často. Vždycky jsem měla pocit, že je to trochu taková "nudná" klasika. Když se mi ale do rukou dostaly formičky na mini bábovky, rozhodla jsem se tradiční dezert trochu povýšit. Myslím, že tyto mini bábovky rozhodně žádná nuda nejsou a určitě zaujmou i vaše blízké, pokud jim je doma o víkendu upečete.

1. Uvaříme si silnou kávu a dáme ji do misky společně s rozpuštěnou Herou a kakaem. Vše důkladně promícháme.

2. Přidáme třtinový cukr, vanilkový extrakt a necháme vychladnout.

3. V druhé misce si smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a přimícháme k tekuté směsi. Nakonec do těsta přidáme nasekané oříšky.

4. Těsto dáme do mini báboviček tak, aby bylo cca 1 cm pod okraj (bábovky peču tak, aby se daly plnit krémem, tzn. že nemají uprostřed dírku).

5. Pečeme na 180 stupňů 18 - 20 minut. 

6. Než se nám bábovky upečou, připravíme si krém. V rendlíku si ohřejeme smetanu, stáhneme z plotny a vhodíme do ní čokoládu. Nakonec přidáme likér a důkladně utvoříme hladký krém, který dáme chladit do lednice.

7. Upečené bábovky ještě za tepla vyndáme z formiček.

8. Bábovky plníme vychlazeným krémem a zdobíme nadrcenými lyofilizovanými malinami.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-06-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI