Ingredience: | |||||
slunečnicová semínka | 130 g | ovesné vločky | 130 g | dýňová semínka | 20 g |
lískové oříšky (nahrubo nasekané) | 70 g | lněná semínka | 60 g | sezamová semínka | 40 g |
chia semínka | 25 g | psyllium (rozpustná vláknina) | 25 g | himalájská sůl | 2 lžičky |
vinný ocet | 1 lžíce | med | 1 lžíce | kokosový olej | 3 lžíce |
voda | 350 ml |
Dlouhou dobu mě lákalo tento recept vyzkoušet. V situaci, kdy mě zdravotní důvody donutily omezit bílou mouku, přišel jeho čas. A když jsem ho poprvé upekla, věděla jsem, že si ho budu ráda péct znovu a znovu.
V momentě, kdy jsem dala fotku tohoto semínkového zázraku na Instagram, ozvalo se mi mnoho z vás a chtěli jste po mně recept. Těsto receptů je na internetu spousta, ale každý si vždy přizpůsobí množství jednotlivých semínek a oříšků podle své chuti. I já jsem ho zkoušela ve více variantách a vždy se povedl. Určitě budu ráda, když mi dáte vědět, jak vám tato moje kombinace chutnala.
1. Do mísy dáme všechny sypké suroviny.
2. V druhé misce si připravíme vlažnou vodu smíchanou s kokosovým olejem, solí, medem a vinným octem, přidáme k sypké směsi a krátce promícháme.
3. Těsto na chléb přendáme do dobře vymazané formy (nejlépe kokosový olejem a dobře upěchujeme.
4. Takto připravený chléb necháme nejméně dvě hodiny (případně přes noc) odležet.
5. Chléb pečeme na 180 stupňů cca hodinu (pokud máte formu silikonovou, v polovině pečení chleba překlopte na mřížku a dopečte bez formy, aby byl povrch křupavý).
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
V případě bezlepkové diety použijte bezlepkové ovesné vločky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI