Ingredience na pomazánku: | |||||
červená řepa | 2 menší bulvy | ricotta / lučina | 250 g | tymián | 1/2 lžičky |
pepř | 1 špetka | sůl | 1 špetka | ||
Na dokončení: | |||||
oříšky / semínka dle chuti | 1 hrst | panenský plivový olej | 1 lžička | sůl | 1 špetka |
klíčky | 1 hrstka | ciabatta / bagetky | 2 ks |
Člověk by ani neřekl, že tato pomazánka je pouze z několika surovin. Je totiž naprosto skvělá. Ať už si ji připravíte k večeři nebo pro návštěvu, budete z ní nadšení.
Červenou řepu si omyjeme a zabalíme do alobalu.
Já ji vždycky peču ve své troubě od značky Bosch ve 4D horkém vzduchu na 200 stupňů.
Trvá to hodinu až hodinu a půl (záleží na velikosti řepy). Řepu necháme vychladnout a poté ji oloupeme.
Červenou řepu si nastrouháme najemno, přidáme ricottu, tymián a podle vlastní chuti osolíme a opepříme.
Na pánev si dáme několik kapek olivového oleje, ořechy si zlehka nasekáme a přidáme spolu se sezamem a mákem na pánev.
Zlehka tuto oříškovou směs osolíme a restujeme chvilku do zezlátnutí.
Směs si dáme do misky.
Na pánev si dáme opět několik kapek olivového oleje a opečeme na něm z obou stran na plátky nakrájené ciabatty.
Na ciabatty dáme pomazánku z řepy, ozdobíme klíčky a oříškovou směsí.
Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou Bosch. Dobrou chuť!
Jako oříšky nebo semínka můžete použít pistácie, mák, sezam i oříšky lískové. Můj oblíbený olivový olej je Arbequina Premium.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI