Jablečné cupcakes s jahodovo-citronovým tvarohem zpět

Těsto:
hrubá mouka150 gjemně nastrouhaná loupaná jablka200 gcukr krupice (nebo 40 g + 1 vanilkový cukr)60 g
vejce3 ksprášek do pečiva (3/4 balíčku)9 g
Tvarohový krém:
tvaroh250 gvelké jahody + na ozdobu6 kscukr moučka1 lžíce
strouhaná kůra z 1/2 citronu dle chuti
hrubá mouka 150 g, jemně nastrouhaná loupaná jablka 200 g, cukr krupice (nebo 40 g + 1 vanilkový cukr) 60 g, vejce 3 ks, prášek do pečiva (3/4 balíčku) 9 g, tvaroh 250 g, velké jahody + na ozdobu 6 ks, cukr moučka 1 lžíce, strouhaná kůra z 1/2 citronu dle chuti

Příprava

A jedeme na jahodové vlně - ke kafíčku vláčné jablečné cupcakes bez tuku s jahodovo-citrónovým tvarohem. Budete překvapení, jak jsou snadné, rychlé, dobré a přitom repre.

Na těsto dáme do mísy všechny ingredience, projedeme mixérem a naplníme muffinové košíčky, dáme péct na 170 °C na cca 20 min, propečení překontrolujeme špejlí. Necháme na mřížce zcela vychladnout.

Jakmile šoupnem těsto do trouby, vrhneme se na přípravu krému, aby měl čas si chvilku odpočinout v lednici a citrón se pěkně rozvoněl do tvarohu. Jahody projedeme tyčákem, a přidáme zbytek ingrediencí. Mixérem vše spojíme do homogenní hmoty a dáme do lednice odpočinout.

Jakmile jsou cupcaky studené, naplníme tvarohem pevný igelitový sáček (nebo zdobící sáček, nebo zdobítko nebo co prostě máte a používáte), ustřihneme rožek a nastříkáním hromádek rozdělíme na všech 12 kousků stejným dílem tvarohovo-jahodovo-citrónovou směs. Ozdobíme jahodami, lístkem máty, skrojkem citrónu, a pokud hned nepodáváme, uložíme do lednice.

2016-06-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI