Těsto: | |||||
hrubá mouka | 150 g | jemně nastrouhaná loupaná jablka | 200 g | cukr krupice (nebo 40 g + 1 vanilkový cukr) | 60 g |
vejce | 3 ks | prášek do pečiva (3/4 balíčku) | 9 g | ||
Tvarohový krém: | |||||
tvaroh | 250 g | velké jahody + na ozdobu | 6 ks | cukr moučka | 1 lžíce |
strouhaná kůra z 1/2 citronu | dle chuti |
A jedeme na jahodové vlně - ke kafíčku vláčné jablečné cupcakes bez tuku s jahodovo-citrónovým tvarohem. Budete překvapení, jak jsou snadné, rychlé, dobré a přitom repre.
Na těsto dáme do mísy všechny ingredience, projedeme mixérem a naplníme muffinové košíčky, dáme péct na 170 °C na cca 20 min, propečení překontrolujeme špejlí. Necháme na mřížce zcela vychladnout.
Jakmile šoupnem těsto do trouby, vrhneme se na přípravu krému, aby měl čas si chvilku odpočinout v lednici a citrón se pěkně rozvoněl do tvarohu. Jahody projedeme tyčákem, a přidáme zbytek ingrediencí. Mixérem vše spojíme do homogenní hmoty a dáme do lednice odpočinout.
Jakmile jsou cupcaky studené, naplníme tvarohem pevný igelitový sáček (nebo zdobící sáček, nebo zdobítko nebo co prostě máte a používáte), ustřihneme rožek a nastříkáním hromádek rozdělíme na všech 12 kousků stejným dílem tvarohovo-jahodovo-citrónovou směs. Ozdobíme jahodami, lístkem máty, skrojkem citrónu, a pokud hned nepodáváme, uložíme do lednice.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI