Jáhleník zpět

Ingredience:
jáhly200 gvejce3 kspolotučný tvaroh ve vaničce250 g
datlový sirup8 lžicmletá skořice1 lžícevelké oloupané a nastrouhané jablko1 ks
plátky mandlí100 grůžová sůl špetka
jáhly 200 g, vejce 3 ks, polotučný tvaroh ve vaničce 250 g, datlový sirup 8 lžic, mletá skořice 1 lžíce, velké oloupané a nastrouhané jablko 1 ks, plátky mandlí 100 g, růžová sůl špetka

Příprava

Občas se nedaří každému, takže když se mi dnes první dva jáhlové knedlíčky doslova rozpadly před očima, rozhodla jsem se, že zbytek jáhel nevyhodím (i když jsem měla sto chutí to udělat), ale upeču na zítra snídani.

Jáhly jsem dvakrát spařila horkou vodou a uvařila podle návodu na obalu ve vodě se špetkou soli.
K vychladlým jsem přimíchala zbylé ingredience a těsto nalila do vymazané a vysypané dortové formy. Pekla jsem při 180st cca 60min.
Jáhelník jsem nechala vychladnout a protože jsem potřebovala obalit nervy, hned jsem si jeden kousek dala. A s pořádnou porcí domácího ostružinového sirupu.

*Pokud povrch během pečení hodně hnědne, přikryjte jáhelník alobalem a dopečte.

2016-02-25 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI