Ingredience: | |||||
jáhly | 200 g | vejce | 3 ks | polotučný tvaroh ve vaničce | 250 g |
datlový sirup | 8 lžic | mletá skořice | 1 lžíce | velké oloupané a nastrouhané jablko | 1 ks |
plátky mandlí | 100 g | růžová sůl | špetka |
Občas se nedaří každému, takže když se mi dnes první dva jáhlové knedlíčky doslova rozpadly před očima, rozhodla jsem se, že zbytek jáhel nevyhodím (i když jsem měla sto chutí to udělat), ale upeču na zítra snídani.
Jáhly jsem dvakrát spařila horkou vodou a uvařila podle návodu na obalu ve vodě se špetkou soli.
K vychladlým jsem přimíchala zbylé ingredience a těsto nalila do vymazané a vysypané dortové formy. Pekla jsem při 180st cca 60min.
Jáhelník jsem nechala vychladnout a protože jsem potřebovala obalit nervy, hned jsem si jeden kousek dala. A s pořádnou porcí domácího ostružinového sirupu.
*Pokud povrch během pečení hodně hnědne, přikryjte jáhelník alobalem a dopečte.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI