Ingredience: | |||||
jáhly | 1 hrnek | sladký jablečný mošt | 1 a půl hrnku | voda | 1 hrnek |
rozinky | hrst | sušené vypeckované datle (asi 10 ks) | hrst | strouhaný kokos | 6 lžic |
skořice | 1 lžička |
Vhodné i pro ty, kteří drží bezlepkovou dietu....
Přebrané, čerstvé jáhly na sítku propláchneme teplou vodou. Pokud si nejsme jisti jejich stářím, tak několikrát vodou horkou, abychom odstranili hořkost zoxidované vrstvy.
Jáhly vaříme v moštu a vodě s přídavkem skořice, nakrájených datlí a rozinek. Vaříme velmi opatrně - zpočátku můžeme více, ale pak už stáhneme z plamene a necháme dojít, aby se tekutina vsákla a nedošlo k připálení.
Proces, přestože trvá asi čtvrt hodinky, můžeme usnadnit, když před vařením budeme jáhly máčet.
Jáhly podáváme s voňavým nasucho opraženým kokosem. Lze je konzumovat ještě horké (případně polité rozpuštěným máslem), ale chutné jsou i zastudena. Můžeme z nich vytvořit "cestovní koule" či bochánky obalené kokosem, neboť po vychladnutí jáhly drží pospolu.
Jáhly jsou též vhodné pro bezlepkovou dietu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI