Jáhly na sladko - bez cukru zpět

Ingredience:
jáhly1 hrneksladký jablečný mošt1 a půl hrnkuvoda1 hrnek
rozinky hrstsušené vypeckované datle (asi 10 ks) hrststrouhaný kokos6 lžic
skořice1 lžička
jáhly 1 hrnek, sladký jablečný mošt 1 a půl hrnku, voda 1 hrnek, rozinky hrst, sušené vypeckované datle (asi 10 ks) hrst, strouhaný kokos 6 lžic, skořice 1 lžička

Příprava

Vhodné i pro ty, kteří drží bezlepkovou dietu....

Přebrané, čerstvé jáhly na sítku propláchneme teplou vodou. Pokud si nejsme jisti jejich stářím, tak několikrát vodou horkou, abychom odstranili hořkost zoxidované vrstvy.

Jáhly vaříme v moštu a vodě s přídavkem skořice, nakrájených datlí a rozinek. Vaříme velmi opatrně - zpočátku můžeme více, ale pak už stáhneme z plamene a necháme dojít, aby se tekutina vsákla a nedošlo k připálení.

Proces, přestože trvá asi čtvrt hodinky, můžeme usnadnit, když před vařením budeme jáhly máčet.

Jáhly podáváme s voňavým nasucho opraženým kokosem. Lze je konzumovat ještě horké (případně polité rozpuštěným máslem), ale chutné jsou i zastudena. Můžeme z nich vytvořit "cestovní koule" či bochánky obalené kokosem, neboť po vychladnutí jáhly drží pospolu.

Jáhly jsou též vhodné pro bezlepkovou dietu.

2014-01-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI