Ingredience: | |||||
bílý jogurt | 1 velký kelímek (500g) | celozrnná hladká mouka | 1 velký kelímek | vejce | 2 ks |
prášek do pečiva | 1 ks | sladidlo | dle chuti | ovoce | dle chuti |
drobenka, oříšky, čokoláda | dle chuti |
Na tomto koláči doma momentálně ujíždíme. V různých obměnách ho snídáme skoro denně. Nejlepší na něm je jeho vláčnost, za kterou může právě jogurt.
Babička, od které recept mám, ho tradičně peče s rybízem ze zahrádky. Moji kluci milují borůvkový, mým favoritem je právě meruňková verze.
A s čím ho vyzkoušíte vy?
Jogurt smícháme s vejci a sladidlem. Já používám čekankový sirup, ale záleží jen na vás, čím si koláč osladíte. V původním receptu bylo uvedeno půl kelímku cukru.
Pomocí kelímku od jogurtu odměříme množství mouky a spolu s práškem do pečiva přidáme k jogurtové směsi. Důkladně promícháme.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy a poklademe kousky ovoce.
Dozdobíme oříšky nebo drobenkou.
Pečeme při 180 stupních 30 minut.
My už vyzkoušeli meruňky s plátky mandlí jahody s kousky pistácií, jablka se skořicí a drobenkou z ovesných vloček, borůvky, mango, švestky s mákem (ten přimíchejte do těsta).
Pokud nemáte po ruce ovoce, zkuste variantu alá perník (stačí klasický kypřící prášek nahradit tím do perníku a po upečení koláč třeba pocákat rozpuštěnou čokoládou).
Zkrátka fantazii se meze nekladou a vsadím se, že jakákoliv variace bude vynikající.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI