Kakaový tapioka puding s brusinkovo-višňovým topingem zpět

Ingredience:
tapiokové perly velikosti S100 gdomácí kokosové mléko600 mldatlový sirup5 lžic
kakao2 lžícevypeckované višně150 gsušené brusinky hrst
voda dle potřeby
tapiokové perly velikosti S 100 g, domácí kokosové mléko 600 ml, datlový sirup 5 lžic, kakao 2 lžíce, vypeckované višně 150 g, sušené brusinky hrst, voda dle potřeby

Příprava

Poslední dobou není chuť ani čas něco vymýšlet, takže vařím osvědčené pokrmy nebo zkouším recepty jiných. S tapiokou jsem se seznámila prvně a do pudingu jsem se pustila (po nastudování několika postupů) po svém.

Tapioku namočíme přes noc do vody tak, aby hladina dosahovala cca 2-3cm nad perly. 
Druhý den slijeme přebytečnou vodu, pokud je třeba a zalijeme perly mlékem. Přidáme datlový sirup a kakao a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, cca 15-20min. Směs naplníme do skleniček a ozdobíme topingem. 
Ten připravíme svařením brusinek a pokrájených višní v trošce vody. Dezert dáme vychladit do lednice.

2016-05-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI