Kokosová rýže s kořeněným mangem zpět

Ingredience:
kulatá rýže1 šálekvoda1 šálekkokosové mléko400 ml
sůl špetkatřtinový cukr1 lžícemango1 ks
mletý zázvor špetkamleté nové koření špetkamletá skořice špetka
kulatá rýže 1 šálek, voda 1 šálek, kokosové mléko 400 ml, sůl špetka, třtinový cukr 1 lžíce, mango 1 ks, mletý zázvor špetka, mleté nové koření špetka, mletá skořice špetka

Příprava

S asijskými dezerty mám asi takovou zkušenost, že mi u "ťamana" donesli smažený banán přelitý nějakým cukrovým rozvarem. Bylo to tak mastné a sladké, že jsem málem nerozlepila pusu (což by manžel jistě na čas uvítal). Tohle určitě není baby friendly. Tak jsem zkusila kombinaci (podle mě) asijských surovin a vznikla tato dobrota, po které se olizoval nejen prcek.

Rýži a špetku soli vsypeme do hrnce a zalijeme vodou a kokosovým mlékem. Přivedeme k varu a poté za stálého míchání vaříme doměkka a zhoustnutí cca 15min. Pod pokličkou necháme odpočinout. Mezitím si oloupeme mango, část dužiny odložíme bokem na ozdobu, zbytek rozmixujeme. Mangové pyré okořeníme zázvorem, novým kořením a skořicí a chvíli povaříme.
Rýži vytvarujeme pomocí formiček a servírujeme s mangovým pyré a kostičkami čerstvého manga.

2016-01-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI