Ingredience: | |||||
cizrna | 1 plechovka | lněná semínka | 1 lžíce | voda | 3 lžíce |
Kokosový cukr | 4 lžíce | mošt nebo voda | 3 lžíce | kokosový olej | 3 lžíce |
mleté mandle | 3 lžíce | strouhaný kokos + na posypání | 6 lžic | vysokoprocentní čokoláda | 100 g |
kokosový olej | 1 lžíce |
Dostala jsem strašnou chuť na něco s kokosem a zároveň jsem chtěla vyzkoušet pečení nejen bez lepku a BKM, ale i bez vajec. Mohu doporučit, byla to super volba, ochutnejte!
Cizrnu slijeme, nálev si odložíme bokem. Len mixujeme s vodou do konzistence gelu. Společně v mixéru umícháme postupně cizrnu, lněný gel, kokosový cukr a olej, mošt. Do vzniklé hmoty přidáme mandle, kokos a sníh vyšlehaný z cizrnového nálevu. Těsto nalijeme do formy vystlané pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 stupních 35 min.
Po vychladnutí polijeme polevou z čokolády, kterou spolu se lžící kokosového oleje rozpustíme ve vodní lázni, a necháme ztuhnout. Zdobíme kokosem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI