Kokosové řezy z cizrny zpět

Ingredience:
cizrna1 plechovkalněná semínka1 lžícevoda3 lžíce
Kokosový cukr4 lžícemošt nebo voda3 lžícekokosový olej3 lžíce
mleté mandle3 lžícestrouhaný kokos + na posypání6 lžicvysokoprocentní čokoláda100 g
kokosový olej1 lžíce
cizrna 1 plechovka, lněná semínka 1 lžíce, voda 3 lžíce, Kokosový cukr 4 lžíce, mošt nebo voda 3 lžíce, kokosový olej 3 lžíce, mleté mandle 3 lžíce, strouhaný kokos + na posypání 6 lžic, vysokoprocentní čokoláda 100 g, kokosový olej 1 lžíce

Příprava

Dostala jsem strašnou chuť na něco s kokosem a zároveň jsem chtěla vyzkoušet pečení nejen bez lepku a BKM, ale i bez vajec. Mohu doporučit, byla to super volba, ochutnejte!

Cizrnu slijeme, nálev si odložíme bokem. Len mixujeme s vodou do konzistence gelu. Společně v mixéru umícháme postupně cizrnu, lněný gel, kokosový cukr a olej, mošt. Do vzniklé hmoty přidáme mandle, kokos a sníh vyšlehaný z cizrnového nálevu. Těsto nalijeme do formy vystlané pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 stupních 35 min. 
Po vychladnutí polijeme polevou z čokolády, kterou spolu se lžící kokosového oleje rozpustíme ve vodní lázni, a necháme ztuhnout. Zdobíme kokosem.

2016-04-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI