Koláč s borůvkami, lučinou a mandlovo-vločkovou drobenkou zpět

Ingredience:
změklé máslo100 gcelozrnná špaldová mouka200 gbřezový cukr30 g
malé vejce1 ksborůvky120 gsmetanový sýr v kostce200 g
špaldové vločky50 gmleté mandle30 gzměklé máslo20 g
březový cukr20 g
změklé máslo 100 g, celozrnná špaldová mouka 200 g, březový cukr 30 g, malé vejce 1 ks, borůvky 120 g, smetanový sýr v kostce 200 g, špaldové vločky 50 g, mleté mandle 30 g, změklé máslo 20 g, březový cukr 20 g

Příprava

Chystáme se na večeři k přátelům, a abychom nepřišli s prázdnou, upekla jsem svůj oblíbený koláč. Náplň tentokrát smetanový sýr a borůvky, které jsem objevila při čistce mrazáku před sezónou jahod, a navrch křupavá posýpka.

Formu vymažeme trochou másla nebo oleje.
Z másla, vejce, mouky a cukru vypracujeme těsto, které vmačkáme na dno a část stěny rozevírací formy. Dno propícháme vidličkou.
Navrstvíme prošlehaný sýr, bohatě posypeme borůvkami a drobenkou. Tu připravíme smícháním másla, vloček, cukru a mletých mandlí.
Pečeme při 190 stupních asi 30 minut. Necháme zcela zchladnout.

2016-06-02 Dezerty

Poznámka

Koláč jsem připravovala do formy o průměru 17 cm.

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI