Koláč z červené řepy s tvarohovým krémem zpět

Ingredience:
hladká mouka300 gvařená řepa400 gsoda2 vrchovaté kávové lžičky
olej60 mlsladěnka150 gmléko160 ml
vinný ocet2 kávové lžícekarob40 gskořice3 kávové lžíce
mletý badyán1 špetkasůl1 špetka
Na pomazání koláče:
měkký tvaroh1 kszakysaná smetana1 kskokosový cukr1 polévková lžíce
meruňková marmeláda1 ks
hladká mouka 300 g, vařená řepa 400 g, soda 2 vrchovaté kávové lžičky, olej 60 ml, sladěnka 150 g, mléko 160 ml, vinný ocet 2 kávové lžíce, karob 40 g, skořice 3 kávové lžíce, mletý badyán 1 špetka, sůl 1 špetka, měkký tvaroh 1 ks, zakysaná smetana 1 ks, kokosový cukr 1 polévková lžíce, meruňková marmeláda 1 ks

Příprava

Tento koláč jsem pekla podle alba skupiny Vaříme malým dětem. Téma bylo červená řepa a řepové brownies. Protože je v něm receptů hned několik, upravila jsem si ho podle ingrediencí ve špajzu a aby ho mohl i náš prcek. Takže děkuji holky za inspiraci!

Uvařenou a oloupanou řepu jsem umixovala s mlékem, olejem, octem a sladěnkou do hladka.
Zvlášť jsem smíchala mouku, sůl, skořici, badyán, karob a sodu.
Obě směsi jsem zamíchala dohromady a pekla ve vymazané a vysypané dortové formě při 180stupních asi 40min.
Po vychladnutí jsem povrch namazala marmeládou a navrstvila tvarohový krém. Ten si připravíte vyšleháním tvarohu, zakysané smetany a kokocukru (kokosového cukru). Necháme vychladnout v lednici a podé podáváme.

Přeji zdravé mlsání!

2015-10-08 Dezerty

Poznámka

Nejčastěji používanou sladěnkou je ječmenná, jejímž základem je ječný slad. Sladěnka ve sklenici se podobá tmavému medu, jejím základem je však naklíčené semeno ječmene. Sladěnka je současně také bohatým zdrojem vitamínu B6, niacinu a stopových prvků. V kuchyni má široké použití, ať už si s ní osladíte čaj, obilnou kaši nebo ji dáte právě do vánočního cukroví. Můžeme tomu rozumět tak, že přírodní slad v této formě je nejpřirozenějším rostlinným sladidlem. Vzhledem k tomu, že jeho sladivost je menší než u cukru, většina lidí obvykle sáhne po větším množství. Zdroj: www.epochtimes.cz

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI