Ingredience: | |||||
hladká mouka | 300 g | vařená řepa | 400 g | soda | 2 vrchovaté kávové lžičky |
olej | 60 ml | sladěnka | 150 g | mléko | 160 ml |
vinný ocet | 2 kávové lžíce | karob | 40 g | skořice | 3 kávové lžíce |
mletý badyán | 1 špetka | sůl | 1 špetka | ||
Na pomazání koláče: | |||||
měkký tvaroh | 1 ks | zakysaná smetana | 1 ks | kokosový cukr | 1 polévková lžíce |
meruňková marmeláda | 1 ks |
Tento koláč jsem pekla podle alba skupiny Vaříme malým dětem. Téma bylo červená řepa a řepové brownies. Protože je v něm receptů hned několik, upravila jsem si ho podle ingrediencí ve špajzu a aby ho mohl i náš prcek. Takže děkuji holky za inspiraci!
Uvařenou a oloupanou řepu jsem umixovala s mlékem, olejem, octem a sladěnkou do hladka.
Zvlášť jsem smíchala mouku, sůl, skořici, badyán, karob a sodu.
Obě směsi jsem zamíchala dohromady a pekla ve vymazané a vysypané dortové formě při 180stupních asi 40min.
Po vychladnutí jsem povrch namazala marmeládou a navrstvila tvarohový krém. Ten si připravíte vyšleháním tvarohu, zakysané smetany a kokocukru (kokosového cukru). Necháme vychladnout v lednici a podé podáváme.
Přeji zdravé mlsání!
Nejčastěji používanou sladěnkou je ječmenná, jejímž základem je ječný slad. Sladěnka ve sklenici se podobá tmavému medu, jejím základem je však naklíčené semeno ječmene. Sladěnka je současně také bohatým zdrojem vitamínu B6, niacinu a stopových prvků. V kuchyni má široké použití, ať už si s ní osladíte čaj, obilnou kaši nebo ji dáte právě do vánočního cukroví. Můžeme tomu rozumět tak, že přírodní slad v této formě je nejpřirozenějším rostlinným sladidlem. Vzhledem k tomu, že jeho sladivost je menší než u cukru, většina lidí obvykle sáhne po větším množství. Zdroj: www.epochtimes.cz
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI